Перший національний: між брехнею і розвагами

9 Серпня 2010
40440

Перший національний: між брехнею і розвагами

40440
Владі краще, щоби на державному телеканалі замість серйозної соціалки, авторських соціокультурних проектів та претензій на незалежну аналітику виходили кулінарні шоу, билися боксери і формувалися «гарячі двадцятки»
Перший національний: між брехнею і розвагами

Із часу зміни керівництва Перший національний канал помітно помолодшав. У тому, що гряде велике перезавантаження так званого офіційного або державного телеканалу, мало хто сумнівався. Цей процес повинен остаточно видушити з нашої свідомості поняття УТ-1, із яким Перший національний асоціювався так само, як містер Хайд - із доктором Джекілом. Тобто, всередині того, що дотепер іменувалося Першим національним, сиділо і час від часу нахабніло, витикаючись назовні, оте саме УТ-1, український радянський монстр, улюблений об'єкт критики авторів «Детектор медіа».

 

Тепер же нові мітли вимітають старе сміття, гучно і з небувалим для державного телебачення креативним розмахом презентуючи майже три десятки нових проектів у новому телевізійному сезоні. Одночасно молода команда збирається серйозно боротися з комерційними каналами за рейтинги і вийти в п'ятірку лідерів.

 

Подібних завдань Перший національний ніколи перед собою не ставив і, чесно кажучи, не хотів. Бо попереднє керівництво вустами Василя Ілащука гордо озвучило тезу про те, що канал може собі дозволити не ганятися за рейтингами, ні з ким не змагатися і таким чином бути вільним від усієї цієї суєти, коли проект, що дає цифру, розвивається, навіть якщо він бездарний і бездуховний, а обдаровані і духовні втрачають ефір через бездушні низькі показники.

 

Ту небачену активність, яка відбувається нині на Першому національному, вже названо не більше ні менше, як революційними змінами. Причому в поняття «революція» вкладається дуже позитивний зміст. І все б воно нічого, якби не одне «але»: зі своїми змінами «младотелереформатори» на чолі з тандемом Єгор Бенкендрорф - Валід Арфуш прийшли... як би це делікатніше сказати... словом, революція відбувається хоча й у правильному напрямку, але не на тому каналі. Не той телевізійний сегмент ці, поза сумнівом, професійні люди взялися реформувати.

 

Спробую пояснити, що маю на увазі. Є такий прекрасний і досить повчальний для кризових менеджерів та простих бізнесменів фільм часів пізньої перебудови - «Джек Восьмьоркін - американець». За сюжетом російський юнак Яшка Восьмьоркін в часи громадянської війни потрапляє в Америку, набирається там фермерського уму-розуму і повертається в радянську Росію часів непу - першого і єдиного «більшовицького капіталізму». Доклавши чималих зусиль, несучи фінансові та моральні втрати, підприємливий Яшка вирощує в Нечорнозем'ї листя тютюну і робить справжні, високоякісні американські сигари. Проте в його селі та повіті проживає, так би мовити, інша цільова аудиторія. Тут не звикли курити американські сигари. Ковбой із сигарами їх відлякує. Зате коли місцевий куркуль перетер ці сигари на більш звичну їм махорку, споживачі охоче розбирали такий товар, ще й переплачуючи.

 

Думаю, аналогія зрозуміла: постійна цільова аудиторія Першого національного збереглася ще з часів, коли він був УТ-1. Скажімо, ідеальна фокус-група для нього - вулиця в приватному секторі районного центру, де живе моя бабуся, якій 86 років і в якої телевізор приймає тільки два канали, один із них - Перший національний. Так ось, і вона, і її сусідки використовують його альтернативу - «1+1» - для перегляду серіалів про любов. А коли серіал закінчується, перемикаються на Перший національний. Де до цього часу говорили про зрозумілі їм, глядачам віком від 50 і старше, речі у звичній та зрозумілій для них манері. Їм треба пропонувати не принципово новий продукт, а вже звичний, проте в новій сучасній упаковці і такому ж сучасному виконанні.

 

Натомість шановний Валід Арфуш, демонструючи приклад небаченої дотепер чесності, зізнався: на цьому каналі в новинах відтепер офіційно будуть... брехати. Звісно, так прямо він не заявив. Але щире переконання першого заступника президента НТКУ в тому, що канал, на якому він працює, повинен бути провладним і висвітлювати діяльність чинної влади, зокрема в новинах, тільки з єдиного, однозначно позитивного боку, автоматично означає: нам брехатимуть. Так або приблизно так, як брехала програма «Время». Точніше, з часів «Времени» ситуація трошки змінилася: тоді радянські люди жили за залізною завісою в інформаційному вакуумі. Альтернативою були «ворожі голоси», проте слухала їх переважна меншість населення. Тепер же задекларована паном Арфушем провладна орієнтація НТКУ не отримала заперечень з боку президента компанії пана Бенкендорфа, а отже, Єгор Андрійович згоден із підлеглим. І автоматично мусить погодитися: похвала владі апріорі підриває довіру до того, хто хвалить у часи, коли відомо: владу хвалити нема за що.

 

Проте можна прогнозувати, що випуски новин у виконанні НТКУ перетворяться на звіти з Адміністрації та Кабміну та інші «вєсті с полєй». Але за межами провладних новин існуватиме реальна правда і, сподіваюся, реальна критика влади. Невже випуски новин Першого національного та інші суспільно-політичні програму будуть спростовувати «ворожі голоси», які тепер уже нічим не заглушиш? Як би там не було, відверто прогинаючись під владу, НТКУ брехатиме старшим людям, своїй цільовій аудиторії, про те, що жити стало краще, жити стало веселіше.

 

Між тим урівноважувати можливий дефіцит у країні хліба, що не суперечить генеральній лінії Партії регіонів, на Першому національному всерйоз збираються видовищами. Зокрема, робиться чималий крен у бік шоу-бізнесу, в якому згаданий Валід Арфуш є безсумнівним професіоналом. Проте шоу-бізнес навіть у такому вигляді, яким він є в Україні, давно освоєний каналами, традиційно іменованими комерційними: Новим, М1, «1+1», ICTV та іншими, до яких аудиторія, молодша за 30 років, уже давно приросла.

 

Тож відтягнути цю аудиторію на себе Першому національному не вдасться. Навіть якщо революція там переможе настільки, що він стане Першим розважальним. Тому що, повторюся, глядачі шукають там модернізований «Сільський час» і оновлений «Катрусин кінозал», і аж ніяк не «Зірковий ранок», «Кліп дня», «Національну двадцятку». А тим більше - програму про «Євробачення»: дивитися, як українські політики і українські ж співаки інтригують та істерять довкола цього пересічного пісенного конкурсу, не цікавіше, ніж трансляцію власне концертів.

 

Я вважаю і Валіда Арфуша, і тим більше його шефа Єгора Бенкендорфа професіоналами своєї справи. Навіть якщо Єгор Андрійович знімає пропагандистське кіно про Януковича, це така ж сама його особиста справа, як справа Лені Рифеншталь знімати стрічки про свого кумира, прізвище якого відоме, тому не називається всує. Причому її ніхто не змушував - вона була щирою в своїх переконаннях. Бенкендорф теж визнав авторство панегірика Януковичу, що, на мою думку, робить творцю честь, це серйозно: він не ховався і стрілок не переводив (так само чесно за Януковича співали Кузьма Скрябін і Таїсія Повалій, а вже яким чесним виявився Віктор Павлік!). Але ці двоє згаданих професіоналів не можуть не розуміти, що розважальні проекти - це не той сегмент, який повинен освоювати Перший національний. Бо, повторюся, люди передпенсійного та пенсійного віку по селах та райцентрах цього не дивитимуться і не розумітимуть! А інша аудиторія до Першого національного ніколи не перекинеться.

 

Так само і з рейтингами: відсутність потреби боротися за цифри в телеканалу, який фінансується з бюджету та декларативно вилизує язиком доріжку перед будь-якими кроками влади, апріорі виводить НТКУ за рамки конкурентної боротьби як такої. Канал не може жити за законами джунглів, бо в силу свого статусу перебуває не в джунглях, а в VIP-зоні наближених до влади ретрансляторів її ідей. Значить, у заявлених телевізійних розвагах немає прагнень рейтингу як кінцевої мети.

 

А отже, розважальні проекти Першого національного потрібні не далекій від них сформованій аудиторії цього каналу і не є викликом конкурентам. В існуванні подібних проектів бачить якийсь свій, поки що незрозумілий інтерес, особисто пан Арфуш.

 

Правда, не все так непевно. Наприклад, багатообіцяючим є проект «Нащадки піонерів» хоча б через вдалу назву: все, що пов'язано з піонерами, перебуває у сталій системі координат цільової аудиторії Першого національного. Або - обіцяне повернення «Книги UA»: оті самі жіночки з вулиці, де живе моя бабуся, дуже цю програму любили, бо попри те, що проектів про книжкове життя в нашому телевізорі і так дуже мало, книжка як така теж ще лишається в системі цінностей аудиторії 50+. До речі, як і кіно - «Кіно UA» теж варто відновити. Між іншим, саме «Книга UA», а не «Зірковий ранок» здатна розширити цільову аудиторію Першого національного: книга як така, на щастя, так само є в поки що в системі цінностей молодої людини. До того ж на користь цьому проекту те, що про зірок і шоу-біз кругом є, а ось про книжку та її популяризацію нема ніде.

 

Як на мене, Перший національний - це насамперед навіть не критика влади (Табачника, наприклад, нема смислу критикувати, йому просто треба придумати іншу посаду), а такі важливі для всіх нас і зазвичай такі нерейтингові соціальні проекти. Але маємо замкнене коло: нормальне існування саме таких проектів неможливе на каналі, чия інформаційна політика, як ми вже знаємо, налаштована на свідому брехню та замовчування цих самих актуальних проблем. Бо владі, в обслуговуванні якої бачить своє покликання революційно налаштоване молоде керівництво каналу, якраз і краще, щоби на державному телеканалі замість серйозної соціалки, авторських соціокультурних проектів та претензій на незалежну аналітику, яка присутня, наприклад, на російському «Совершенно секретно», виходили кулінарні шоу, билися боксери і рестлери, формувалися «гарячі двадцятки» та запрошував своїх одноманітно-радянських гостей Дмитро Гордон.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
40440
Читайте також
21.10.2010 10:48
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
25 890
07.10.2010 10:00
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
10 998
05.10.2010 09:01
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
67 363
28.09.2010 10:27
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
47 629
15.09.2010 09:45
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
28 599
07.09.2010 14:30
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
34 916
30.08.2010 10:00
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
42 466
26.08.2010 12:19
Ольга Лицкевич, «Комсомольская правда в Украине»
30 155
30.07.2010 10:51
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
41 408
26.07.2010 14:57
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
25 283
21.07.2010 10:52
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
27 011
29.06.2010 10:12
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
16 960
18.06.2010 10:33
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
31 409
10.06.2010 14:00
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
18 500
02.06.2010 10:18
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
24 930
27.05.2010 18:10
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
16 710
11.05.2010 07:45
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
37 620
27.04.2010 15:50
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
39 634
22.04.2010 09:27
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
18 417
14.04.2010 12:56
Андрій Кокотюха
20 153
05.04.2010 15:33
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
39 784
28.03.2010 08:22
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
23 604
18.03.2010 12:00
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
20 033
16.03.2010 12:12
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
28 004
Коментарі
40
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Беня
4993 дн. тому
Ці "ребята" якшо на свою кишеню не напрацюють, то вважай ніфіга не зробили. А байки про нові формати і т.п. - для дурників.
кокотюха
5005 дн. тому
тільки приїхав, а тут - ОГО! можу прокоментувати коменти хоч з запізненням, але коротко. Мені там закидали, що колись я хотів, аби газета "Літературна Україна" була комерційним проектом, а тепер, бач, ображаю комерціалізацію. Насправді я далі хочу бачити згадану газету комерційним проектом, бо на ринку таких спеціалізованих друкованих видань вона одна, і гріх не використти сутуацію. Натомість комерційних каналів - хоч греблю гати. Різниця в тому, що всі залучають інвесторів, і розважають, а УТ 1 намагається освоїти під це діло бюджетні кошти, виділені зовсім на інше телебачення. Здається, там уних у документах нема пункту про комерційну діяльність, інакше це вже буде не державна структура, а комерційна. Ось таких хлопський розум. Ось виробництво серіалів на українському матеріалі, для внутрішнього ринку - це саме те, що потрібно Першому Національному!!!!!!!!!!
зритель
5008 дн. тому
Молодцы ребята на Первом, вперёд, даже то, что о вас пишут, подсказывает, что переформатирование канала к лучшему. Спасибо автору за статью, есть доля правды, на которую надо обратить внимание, ведь канал общенациональный, украинский. А на завистников не обращайте внимание, они были и будут всегда - это творчество.
luidor
5008 дн. тому
И вправду,ничего не показывают кроме мыльных опер нда политиков,которые вообще никомц по большому счету не интересны из молодежи,которая не имеет отношения к сми.А на 1м единственном канале,который показал пример всем другим каналам,что жизнь начинается с веры в Бога,-показали визит Святого Патриарха Кирилла,а только после Первого этот пример поддержали другие каналы,правда с небольшим опозданием.
Пашка Корчагин
5008 дн. тому
Все каналы уже достали своими политисескми росказнями.В нормальных странах вообще о политие говорят только те,кто ею занимается.А у нас-голые и босые а гонора как у королей с королевами-все только о великих и ужасных говорят.Лучше бы полумали как сделать свою жизнь таокой ,чтобы "не было больно за безцельно прожитые годы".Только на 1м и есть какео то движение а остальные- сгнили похоже.
Трепач на крыше
5008 дн. тому
кто не любит Первый Национальный,тот значит любит тот канал,который ему платит зарлату.Этологично .И поэтому не любит все то новое ,что появилось на теле пространстве Украины-это новоявленный флагман Украинского телевидения,который раскроит лед обыденности и скучности других телеканалов,поэтому все так и разпереживались и дали задание своим подчиненным топить новаторский телеканал.
red
5008 дн. тому
Долго ли коротко,но 1й все равно станет первым,потому как ресурс людей и человекочасво самый большой.
рыболовным войскам
5009 дн. тому
Вовочка Ульянов тоже был революционно настроен.Только кухарки неспособны руководить государством.Революционная настроенность не есть признаком талантливости и способностей
аптекарь.
5009 дн. тому
Подарю очки ВОЛХВУ. На Телекритике в рейтингах от 04.08.2010 "На гребеі "Хвилі", УТ-1 на ОДИННАДЦАТОМ месте . Никак не на седьмом.Хватит брехливо самопиариться.
111
5009 дн. тому
ЖИТОМИРУ.Неужели толькосейчас стараются ? А раньше нет?Откуда сведения , любезный?
вася
5009 дн. тому
Кокотюха правильно подметил-дальше трескотни и пустопорожнего сотрясения воздуха дело не продвинулось.На это ушло 5 месяцев и половина бюджетных денег.
50+
5009 дн. тому
Перввый смотреть невозможно и даже противно из-за постоянных повторов.Прессконференция Азарова уже задолбала.Покажите хоть одну новую самостоятельно сделанную передачу.
Поважаю Перший!
5010 дн. тому
Якби команда Бенкендорфа залишила канал для тих, кому "після 50+", то можна було не паритися і спокійно пливти за течією. А вона запустила програму перезавантаження. Дещо у ній буде тестом, тому раджу всім придивлятися і підказувати, що зробити краще. Навіть є принципова різниця між тим, що писав Кокотюха про ПЕРШИЙ раніше і що пише тепер. А це говорить про появу симпатії до ПЕРШОГО. Все-таки віддамо належне потенціалу нового менеджменту.
вопрос 2 врача
5010 дн. тому
А какие именно уже вышли новые программы? Без подвоха. Просто интересно.
Врач (ахматдет)
5011 дн. тому
Странные вы люди журналисты.Только телеканал начал интересные программы показывать,так вы сразу его готовы разорвать за это,вернее тех кто его реанимирует ор серой рутины того,что на нем показывали раньше.
Петро
5011 дн. тому
Та невжеж так погано,шо хоч один телеканал почав швидко ровиватися ,а не топтатися на місці? Це ж гарно!Такого ніколи не бачив,щоб на Першому як би так сказати,волни почались і не закінчилися так довго.Мабуть буде і файним як BBC ))
крещатик
5011 дн. тому
Неправильное название статьи.Пусть автор приведет хотя бы один пример лжи на 1м етелканале.У них все события освещаются ровно и правдиво.А все остальное-это плод больного воображения завистников и недоброжелателей.
историк
5011 дн. тому
"Тепер же нові мітли вимітають старе сміття"-это значит что действительно на телеканале было много лишнего и ненужного.Не будем уточнять чего и кого.Главное-сломали стереотип,что телеканал это незыблемая скала,которая уже никогда не стала бы достойным телеканалом.
Вуйко не Сем.
5011 дн. тому
Дурень думкой богатіе.Роблять помаленьку за каналу ляльку ,а тіх,кому не сподобуеться,попрошу покинути салон.)))
еж
5011 дн. тому
Зависть вещь опасная,Чернобыль рядом! Когда видно невооруженным взглядом,что телеканал выходит на первые позиции и это вызывает негативную реакцию-вывод один-это передозировка.
Город-сон
5011 дн. тому
ну и что теперь делать-обратно ут прикажете в болото затягивать? Чтобы он с первой дестяки перешел в на 25е место ?Этого хотите?
опервтор утешник.
5011 дн. тому
Да что же это делается что это за люди такие пошли.Плохой канал-критикуем,хороший канал -критикуем.Все им так не так,все им не нравится.А вы хоть подумали как оператору бегать с 12ти килограмовой камерой и снимать такое видео,что бы не стыдно было на всю страну показывать ? Не думали ? Так возьмите и побегайте!.В 45 градусов жары.И тогда выпоймете что сейчас вытянуть телеканал из болота было практически невозможно,-только хороший воевода может в такуд погоду так скомпоновать свою армию,чтобы она была мобильной и боеспособной.А тот застой который был у нас 20 ле это просто ужас!!!Ничего нельзя было своего внести в работу,никаких идей-совок одним словом да и только.
Хто гроші дае
5011 дн. тому
Шо за людина фінансуе людей,які як стая накинулися на НТКУ?Мабуть ті канали,які не бажають бачити себе у кінці списка рейтингів після Першого ?
Рыболовные войска
5011 дн. тому
А почему революционно настоьренное руководство кканал-просто люди пришли делать свою работу а не штаны просиживать как делали их предшесвтенники да сами знаете что еще...
Кіт
5011 дн. тому
Точно,хтось їх за гроші наняв,щоб вони портили гарний напрямок зовитку Першого Національного своїми ганебними коментарями.
Лора
5011 дн. тому
Закончилась лафа у тех на 1м ,кто 10ти летиями ходил только имитировать работу.Вишь как встрепенулись? Кто то ил иим платит за то,чтобы они всеми силами дискредитировали политику нового руководства 1го ,или хотя опять,чтобы вернулись те времена,когда можно был только в шарики играть на работе.
Дід Панас
5011 дн. тому
"У кожного своя доля, у кожного свій шлях широкий"Не требе заважати 1му дрібними зауваженнями.Вони на Першому місці будут ще до Новог Року-побачите.Бо у них дуже великий потенціал і толковий керівник,який вже зробив неможливе-а ще тільки літо...
разве не обидно ?
5011 дн. тому
Почему только ругают ребят с 1го?.Почему никто не пишет,что они в тяжелейших погодных условиях,при 45 градусной жаре делают свою работу,и вместо того,чтобы отыхать на пляже или на море,подняли фактически на ровном месте телеканал на первую десятков популяиных каналов и продолжают не сбавляя темп создавать огромнное колличество проектов.?Обидно за них,ведь они трудяги...
Волхв
5011 дн. тому
Не спится ворожинам.Никак не могут привыкнуть к мысли,что 1й стал на 7е место.И єто еще не предел.Ведь график продвижения телеканала составляют специалисты высочайшего уровня,и сбоев не будет.И это правильно.Теперь,когда Первый становится семейным телеканалом,остались считанные месяцы,когда он войдет в тройку самых рейтингвых телеканалов Украины.Это будет триумфальное шествие,и когда это произойдет,все критики начнут говорить что это невозможно ,но это будет именно так.
Цимбал, а не Цимбалюк
5011 дн. тому
А я (Цимбал) веду на УТ-1 социальный проект по защите детей. Еженедельный. Со всеми благотворительными фондами работаем. И про какое коммерческое ТВ вы говорите?
Киев
5011 дн. тому
Вот мне нравится, когда пискателишка детективов средней руки рассуждает об аудитории канала. Еще и так безапеляционно заявляет, что мол та аудитория уйдет, а новая не придет. Он хоть знает что такое аудитория и что такое вообще рейтинги?
А мені
5011 дн. тому
програма Книга.УА дуже подобалася - така собі спокійна, ненапряжна, приємна. і подобалася саме цим. і я собі так уявляю, що її модернізація її тільки зіпсує. нефіг модернізувати гарну програму - зробіть ще одну про книги, тільки інакшу, з різними молодіжними наворотами. хай буде дві, три, десять передач про книжки. все одно все - ну буквально все - знайде свого глядача. а про провладні новини - ето да, ето капєц
Житомир
5011 дн. тому
Какой то непонятный мир у нас:Люди стараются,делают что-то,стараются сделать телеканал интересным для зрителей,-а их все время критикуют.
Т34
5011 дн. тому
Якось натрапив на один з форумів, де пан Кокотюха доводив, що з газети "Літературна Україна" треба було б зробити успішний комерційний проект. Йому тоді чомусь на віть в голову не приходило, що газета в її нинішньому стані також має чимало своїх читачів. А тепер він захищає УТ-1 в його "класичному" вигляді. Що сталося? А як же тотальна комерціалізація - право на існування має лише те, що можна продати і що можуть купити, Андрію?
НТКУ
5011 дн. тому
CENSORED с этим Кокотюхой - CENSORED был, ей и останется. Но "Телекритика", Но Лигачева!? Вы что творите-то!? Нам просто стыдно за вас!
дельфин
5011 дн. тому
При нем о 1м вообще никто и не вспомнил-зачем вспоминать,если можно было часами гнать на готовых каналах.Лругое дело создать из этой махины в стиле фильма Кин-дза-за что то хотя бы Восточно евопрейского уровня,что сейчас с успехом и делает новая команда.
ТУСЯ
5011 дн. тому
Смешно - Книга.ua для тех, кому 50+. CENSORED Возможно, новый ведущий как-то спасет программу, которая как раз для бабушек, им то образ воспетый Бондаренко как раз по возрасту и душе. А то что программа была простой и неинтересной, так об этом столько написали, сколько раз пробывали закрыть - неинтересно. Уходит в небытье НЕУДАЧНИЦА, счастливо тебе...
Civil
5011 дн. тому
Это же кокотюха! Что бы не сделала новая власть, все ему, бедному, не нравится. То ли дело при ющенко - вот тогда первый канал уж точно был каналом чэсных новын
Лепорелло
5011 дн. тому
А кто сказал,что Первый Национальны должен быть искулючительно заточен под серъезные программы.Развлекуха тоже должна быть.Ведь многи людям просто не нравится серъехные программы ,а нравится только развлекуха
марко
5011 дн. тому
Автор як завжди написав статтю, яку цікаво читати. Дивує лише його віра в те, що люди пенсійного віку згодні проміняти улюблені мильні опери на програму Сільський час, хай навіть модернізовану. Втім вона здається залишається на каналі, так що восени можна буде перевірити.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду