Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 лютого 2024 року

19 Лютого 2024
1155
19 Лютого 2024
21:39

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 лютого 2024 року

1155
Вихід ЗСУ з Авдіївки, Мюнхенська безпекова конференція, смерть Навального, блокування кордону з Польщею.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «1+1», «FreeДом» 

У блоці ICTV/СТБ російський медійник Ілля Давлятчин розповів про багатолюдну акцію пам’яті Олексія Навального у Тбілісі. «Бачу в титрах на вашому каналі «Смерть Навального», давайте називати речі своїми іменами — це вбивство», — зауважив Давлятчин. 

На думку російського опозиціонера Ігоря Яковенка, Навального вбили в колонії, а замовник вбивства сидить у Кремлі. Гість вважає, що світ мав би відреагувати на смерть Навального зокрема відкликанням із Росії послів і наданням Україні винищувачів і потужного озброєння, але наразі реакція світу швидше «ритуальна». 

Воєнний експерт Олексій Гетьман, коментуючи ситуацію в Авдіївці, зазначив, що було зрозуміло: 3-я штурмова бригада зайшла в Авдіївку, щоб забезпечити відхід наших підрозділів. 

Віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін, розповідаючи про протести польських фермерів на кордоні з Україною, зазначив, що поліція в Польщі не може нічого зробити з учасниками протестів. За словами Баліна, схоже, в глухий кут зайшли й урядові переговори, водночас економіка Польщі теж страждає через блокаду кордону, навіть більше, ніж українська. «Ми плануємо з понеділка провести перемовини з Львівською ОВА і почати таку ж акцію з нашого боку», — повідомив Володимир Балін. 

Німецький політолог Андреас Умланд наголосив, що Україна є головною темою Мюнхенської безпекової конференції. Візит президента Зеленського до Берліна і підписання угоди про гарантії безпеки з Німеччиною теж є важливими. 

У блоці «1+1» воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко спрогнозував, що росіяни в Авдіївці далі не просунуться, лишившись «затиснутими в стані анабіозу».  

На думку російської політичної аналітикині Ольги Курносової, вбивства зокрема Пригожина і Навального свідчать, що Путін таки боїться конкуренції. Вбивство Навального повинно переконати світ, що диктатури типу путінської самі по собі не падають, лише внаслідок застосування сили, тож треба допомагати Україні, підкреслила Курносова.   

Про вбивство Навального говорив і російський опозиціонер Геннадій Гудков. За його словами, протестний потенціал в Росії величезний, однак йому протидіє величезна озброєна армія: «Підняти повстання в концтаборі можна, але дуже важко».   

Російський соціолог і публіцист Ігор Ейдман коментував боротьбу з пам’ятником Михайлові Жванецькому, яка розпочалася в Ростові-на-Дону. За словами Ейдмана, творчість таких людей, як Жванецький, неприйнятна для режиму. А зараз просто мовчати для творчих людей недостатньо — треба вголос підтримувати режим, не будеш підтримувати — цькуватимуть.   

У блоці каналу «FreeДом» доброволець Легіону «Свобода Росії» Олексій Барановський висловив думку, що Навальний, вважаючи, що його арешт і ймовірне вбивство сколихнуть опозицію, роблячи ставку на мирний протест, помилявся. «У нас в Легіоні є його прихильники. Ми закликаємо тих, хто хоче помститися за його смерть, прагне змінити режим у Росії, приєднуватися до спротиву, брати в руки зброю. Це єдиний шлях», — наголосив Барановський.    

Дипломат Олександр Левченко, говорячи про Мюнхенську безпекову конференцію, звернув увагу на адресовану західним союзникам фразу президента Зеленського, яка, мовляв, уже стала афоризмом: «Будь ласка, не питайте Україну, коли закінчиться війна. Питайте в себе, чому Путін досі здатний її продовжувати».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1155
Теги:
Читайте також
24.02.2024 12:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
292
23.02.2024 12:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
358
22.02.2024 12:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
297
21.02.2024 15:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
301
21.02.2024 10:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
264
13.02.2024 10:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду