Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 січня 2024 року

22 Січня 2024
533
22 Січня 2024
18:23

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 січня 2024 року

533
Збитки України від війни, далекобійні українські дрони, «витік мізків» з Росії
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «1+1», «FreeДом» 

Ранковий блок ICTV/СТБ розпочався з розмов про ситуацію на фронті. Інформацією поділилися речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук, воєнний експерт Олексій Гетьман та офіцер 59-ої бригади Сергій Цехоцький.

Член української групи зі створення спецтрибуналу Олег Гавриш озвучив суму збитків України від війни — 150 мільярдів доларів лише на підконтрольних територіях, тоді як на окупованих ця сума може сягати кількох сотень мільярдів.

Політичний коментатор Руслан Айсин пояснив стрімке зростання кількості аварій на тепломережах в Росії: усі кошти було кинуто на війну й проігноровано той факт, що 80% комунікацій потребували заміни. Розуміння причин у росіян є, питання лише в тому, чи перейде це розуміння в якісь дії. У будь-якому разі внутрішній тиск у суспільстві зростає.

Історикиня Холокосту Ксенія Крімер прокоментувала включення чотирьох українських організацій в Росії до списку "фашистських": це не треба сприймати всерйоз, закон в Росії є інструментом не регулювання, а репресій.

Директорка фонду «Русь сидяча» Ольга Романова повідомила, що в російських колоніях температура у приміщенні сягає 9 градусів вище нуля, а передачі продуктів суттєво урізали. Так в'язнів змушують вербуватися на війну проти України.

На думку представленого директором Євразійської демократичної ініціативи Пітера Залмаєва, який в Давосі став фігурантом медійного скандалу, тема України на форумі в Давосі не потрапила навіть до топ-4: мовляв, учасників більше цікавило обговорення кліматичних змін та засилля штучного інтелекту. 

У блоці «1+1» колишній нардеп Євген Добряк пояснив необхідність застосування до Угорщини таких заходів, як позбавлення голосу в Раді Європи: в ЄС починають відходити від лібералізму й реально бачити загрози, тому запобігатимуть негативним тенденціям навіть у жорсткий спосіб.

Авіаційний експерт Богдан Долінце підтвердив, що ураження дроном нафтобази у Ленінградській області є рекордним за дальністю зафіксованим випадком використання дрона українського виробництва: наш БпЛА пролетів 1250 кілометрів.

Народний депутат України (фракція «Слуга народу») Олег Дунда погодився з твердженням, що протести, які зараз виникають у Башкортостані, не несуть характер антипутінських, а швидше скеровані проти метрополії, проти Москви, проти нищення мови та культури.

У блоці каналу «FreeДом» радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що заморозки війни Росії проти України бути не може, адже ворог використає цей час для накопичення ресурсів для нового вторгнення. Тож європейським партнерам час відмовитися від епохи «неухвалення рішень» і розуміти, що Росія не просто повинна, а зобов'язана програти цю війну.

Російський журналіст Ігор Яковенко згадав старий вислів, мовляв, якщо із Франції виїдуть кілька сотень людей, то залишиться купа ідіотів. У цьому контексті із Росії вже виїхали 2500 вчених, кілька сотень тисяч ІТ-спеціалістів і загалом величезна кількість людей, які створювали для неї бодай якусь перспективу майбутнього, зауважив Яковенко.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у День Криму пояснив значення цієї дати: нічого святкового немає, адже 20 січня 1991 року Москва продавила проведення референдуму про автономний статус Криму не на умовах кримських татар чи українців, а з порушенням і нехтуванням їхніми правами.      

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
533
Теги:
Читайте також
27.01.2024 11:36
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
351
26.01.2024 10:57
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
319
25.01.2024 17:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
292
24.01.2024 21:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
278
24.01.2024 14:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
245
16.01.2024 21:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду