Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 січня 2024 року

22 Січня 2024
478
22 Січня 2024
13:15

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 січня 2024 року

478
Неефективні «Кинджали», війна Росії з НАТО, протести в Башкортостані, удари по російських тилових нафтобазах
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» співголова демократичного руху Буряад-Монгол Ерхетен доржи Дугаров назвав становище Кремля шаховим цугцвангом: який би крок вони не робили, він лише погіршує позицію. Російська влада демонструє повне нерозуміння, що таке національні громади, вважає гість.

Башкирський громадський діяч Артур Заріпов з цим погодився, пояснивши, що протести, які зараз тривають у Башкортостані, викликані спробою репресувати Фаїля Алсинова, справжнього народного лідера, борця за культуру та мову башкирів.

Воєнний аналітик Іван Ступак висловив припущення, що наприкінці 2023 року до західних країн нарешті дійшло розуміння загрози великої війни із Росією, через що вони почали серйозно працювати над обороною. На жаль, у стресовій ситуації виграють авторитарні режими, а демократія «слугує таким собі якорем, який гальмує ухвалення рішень», констатував Ступак.

Російський опозиціонер Дмитро Гудков назвав ідіотизмом заяви губернатора Петербургу про боротьбу з гендерно нейтральними туалетами. За висловом Гудкова, це демонструє рівень «інтелекту» російської еліти.

Російський воєнний експерт Ян Матвєєв відзначив, що кількість ракет та дронів, які Росія запускає по Україні, поки менша, ніж очікувалося, що може свідчити про переоцінку потужності російського ВПК.

У блоці каналу «Інтер» ізраїльський воєнний оглядач Давид Шарп поставив дипломатам своєї країни «четвірку» за ухвалену Європарламентом резолюцію щодо вимоги звільнити всіх заручників та розпустити ХАМАС — з умовою повного припинення вогню.

Виконувач обов'язків керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов озвучив головний наратив російської пропаганди на прийдешню весну: ворог стверджуватиме, що Володимир Зеленський не є легітимним президентом України і навмисно затягує війну, щоб продовжити свій президентський термін.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» авіаційний експерт Костянтин Криволап заявив, що партнери Росії мають дві емоції від провалу застосування ракет «Кинджал»: з одного боку, розчарування тим, що вони збиваються системами Patriot, з іншого — задоволення тим, що тепер можуть заявити про випередження росіян у ракетних технологіях, адже Іран та КНДР мають справжні гіперзвукові ракети.

Рекрут легіону «Свобода Росії» Олексій Барановський закликав не порівнювати протести в Башкортостані з московськими: там немає чіткої політичної складової, це просто глибинний народ, який допекла ситуація, коли втрати мобілізованих величезні, а історія з Алсиновим стала «спусковим гачком».

Авіаційний експерт Валерій Романенко порівняв ситуацію в російській авіації з крадіжкою в сусіда з гаража автомобіля: зрозуміло, що власник авто не дасть сусідові-крадієві деталей до цієї автівки. Росіяни 63% свого авіапарку вкрали у західних компаній, тож не отримують від них запчастин.

Російський опозиціонер Леонід Гозман заявив, що удари дронів по нафтобазах, та ще й аж у Ленінградській області, завдають величезних збитків репутації Путіна серед російських еліт: як же він говорить, що у Росії «є ініціатива», коли фронт не рухається, а противник уражає цілі навіть у глибокому тилу?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
478
Теги:
Читайте також
26.01.2024 10:57
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
319
25.01.2024 17:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
292
24.01.2024 21:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
278
24.01.2024 14:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
246
16.01.2024 21:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
261
15.01.2024 14:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
220
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду