Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 січня 2024 року

20 Січня 2024
220
20 Січня 2024
22:00

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 січня 2024 року

220
Форум у Давосі, нова воєнна доктрина Білорусі, протести в Башкортостані, сценарій війни НАТО з Росією.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов коментував оголошення Євросоюзом початку конфіскації резервів Росії. За його словами, останнім часом в риториці європейських політиків щодо цього помітні великі зміни. Заарештовані активи розміщені нерівномірно, відзначив гість, більше половини — у Бельгії.      

Російський економіст Ігор Ліпсіц, оцінюючи стан системи житлово-комунальних послуг у Росії, погодився з тезою, що владі пріоритетніше витрачати мільярди на обстріли України, ніж на поліпшення побуту власних громадян. За проривами труб, які зараз трапляються в багатьох російських регіонах через морози, почнуться аварії в електроенергетиці, яка теж зношена, спрогнозував економіст. 

У блоці каналу «Інтер» психолог-криміналіст Юрій Ірхін, розповідаючи про те, як росіяни «промивають мізки» викраденим українським дітям, зазначив, що задля цього застосовуються не сучасні засоби впливу, а застарілі методи радянської педагогіки. 

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков коментував протести в Башкортостані. За його словами, останніми роками Путін знищив виборну владу в національних республіках, усі губернатори там — призначенці, які не вміють говорити з народом і співчувати йому, звикли діяти лише силовими методами. «Зверніть увагу, силовики, які розганяють людей, в масках, вони бояться розправи», — зауважив Гудков. Він також назвав події в Башкортостані «першою ластівкою політичного протесту», який буде жорстко придушений, адже сил у протестантів мало, але симпатії в чатах на їх боці.       

У блоці «1+1» білоруський громадський діяч, організатор «Білого батальйону» Сергій Бульба припустив, що росіяни можуть повторити напад з території Білорусі — створити ударний кулак вони здатні впродовж двох-трьох тижнів. Однак наразі склади боєприпасів у Гомелі порожні. Якщо вони почнуть наповнюватимуться, це означатиме, що йде підготовка до такого удару. Бульба також прокоментував заяву міністра оборони Хрєніна щодо того, що в новій білоруській воєнній доктрині йтиметься про використання ядерної зброї. На думку гостя, це свідчить про плани повної інтеграції білоруських збройних сил в російські і зрештою — остаточну «здачу» Лукашенком Білорусі Путіну.    

Директор Центру громадських досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь зазначив, що форум у Давосі є одним із найавторитетніших майданчиків, тож добре, що Україна використала його для двосторонніх зустрічей. Зокрема зустріч президентів України і Польщі була дуже важлива на тлі певних труднощів у взаєминах двох держав, які виникли наприкінці минулого року. 

Про результативність форуму в Давосі для України говорив і радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк

Аналітик Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень Андреас Умланд коментував оприлюднений німецьким таблоїдом Bild сценарій війни НАТО з Росією. За його словами, автори сценарію, які є спеціалістами з безпеки, мусять враховувати найгірші варіанти. Що ж стосується самого Умланда, то він притримується думки, що кордонів НАТО Росія не перетне. Під загрозою лишатимуться Україна, Молдова і Грузія, під гібридною загрозою — країни Балтії.   

За словами головного консультанта Центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Івана Уса, зізнання Путіна в тому, що Росія ставить рекорди по зерну за рахунок окупованих територій, є ще одним доказом злочинів російського диктатора для Гаазького суду. Днями Путін заявив, що Росія за 2023 рік вивезла з окупованих після початку повномасштабного вторгнення територій щонайменше 4 млн тонн зерна і «продовжує утримувати перше місце у світі з продажу пшениці на глобальних ринках». Гість нагадав, що санкції проти російського зерна так і не впроваджувалися, і наголосив, що і цей злочин слід розслідувати, включно зі встановленням покупців краденого збіжжя.      

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
220
Теги:
Читайте також
25.01.2024 17:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
292
24.01.2024 21:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
278
24.01.2024 14:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
245
16.01.2024 21:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
261
15.01.2024 14:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
220
14.01.2024 15:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
342
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду