Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 січня 2024 року

20 Січня 2024
583
20 Січня 2024
10:57

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 січня 2024 року

583
Форум у Давосі, ситуація на Близькому Сході, протести в Башкортостані.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» головний редактор видання «Білоруська правда» Ілля Добротвор пояснив, навіщо білоруських школярів вчитимуть допитувати англомовних військовополонених: режим Лукашенка готується до Третьої світової, крім того, це «якийсь чиновник реалізує якийсь проєкт». 

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос назвав обстріли Іраном об’єктів на території Іраку новою ескалацією конфлікту на Близькому Сході, який, втім, цілком вписується в чинний стан речей і вже нікого не дивує. За словами гостя, Іран зацікавлений у тому, щоб США розпорошувалися на різні конфлікти і боротьбу з парамілітарними об’єднаннями чи організаціями в регіоні.  

У блоці каналу «Інтер» професор політичних наук Зеєв Ханін говорив зокрема про те, що Ізраїль уперше взяв участь d обговоренні української формули миру в Давосі. А також — про систему тунелів ХАМАС у Газі, яка, за словами Ханіна, втричі більша за Київське метро: «Це навіть не підземне місто, це підземна країна». Проблема в тому, що в ці тунелі вбудована соціальна інфраструктура Сектора Гази, тож викорінити їх дуже складно.      

Народна депутатка України (фракція «Слуга народу»), віцепрезидентка ПАРЄ Олена Хоменко телефоном розповіла, які питання Україна порушує на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. За її словами, Україна була, є і залишається в центрі міжнародної уваги Форуму, а топтемою цьогорічної зустрічі є формула миру президента України Володимира Зеленського. Народна депутатка також зазначила, що в Давосі відбувається дуже багато двосторонніх зустрічей, зокрема зустрічей президента України з лідерами держав і представниками Європейського Союзу та НАТО.

Політичний коментатор Олексій Буряченко та російський опозиціонер Ілля Пономарьов говорили про протести в Башкортостані, де в місті Баймак біля будівлі суду кілька тисяч людей протестували проти вироку місцевому активісту Фаїлю Алсинову. Пономарьов назвав ці події демонстрацією «дуже високого потенціалу на самовизначення». На цю ж тему Ілля Пономарьов говорив і в наступному етерному блоці.

Співрозмовником Ксенії Смирнової в черговому інтерв’ю з циклу «На грані» був італійський журналіст і воєнний кореспондент Клаудіо Локателлі.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» завідувач сектором Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак, коментуючи зростання підтримки України Францією, відзначив, що змінюється ставлення до допомоги України не лише Франції, але й усієї G7. 

Головна консультантка Національного інституту стратегічних досліджень Аліна Гриценко зауважила, що періодичні загострення на Корейському півострові є звичною ситуацією і певною мірою залежать від того, політики яких поглядів — правих чи лівих — при владі у Південній Кореї. Проте останнім часом КНДР, за словами гості, спустилася в списку загроз, зокрема ядерних.

Голова Комітету парламенту з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (фракція «Слуга народу») говорив про підготовку до Глобального саміту миру в Швейцарії.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
583
Теги:
Читайте також
24.01.2024 21:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
278
24.01.2024 14:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
245
16.01.2024 21:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
261
15.01.2024 14:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
220
14.01.2024 15:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
342
13.01.2024 20:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду