Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 січня 2024 року

18 Січня 2024
601
18 Січня 2024
22:38

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 січня 2024 року

601
Характер бойових дій, збиття літаків А-50 та Іл-22М, форум у Давосі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Сергій Грабський говорив про ситуацію на фронті та спроби ворога просунутися на окремих ділянках. На думку Грабського, характер бойових дій свідчить, що противник намагається відновити наступальні дії.  

Політичний коментатор Олексій Буряченко, говорячи про план Естонії, як Україні перемогти впродовж трьох років, відзначив, що країни Балтії, як ніхто інший, відчувають загрозу, яка наростає на їхніх кордонах. 

Авіаційний експерт Валерій Романенко пояснив, чому росіянам кажуть, що по літаках А-50 та Іл-22М над Азовським морем поцілила їхня ж ППО: не хочуть визнавати, що в України є здатна на це зброя. 

Капітан І рангу запасу Андрій Риженко теж зазначив, що Росія розганяє «качку», нібито це був «дружній вогонь», але, мовляв, ким треба бути, щоб стріляти по літаку, який є основою твого управління! Риженко також назвав збиття цих російських літаків серйозною тактичною перемогою українських Сил Оборони. 

Співрозмовником Сакена Аймурзаєва в черговому інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» був заступник генерального директора Українського інституту Алім Алієв. У етер також вийшов черговий випуск проєкту «Кандидат». 

У блоці каналу «Інтер» про збиття літаків А-50 та Іл-22М над Азовським морем говорили воєнний експерт Іван Ступак і речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук

Депутат молдовського парламенту Оазу Нантой оцінював рівень загрози окупації Росією Молдови.

Кандидат економічних наук Ілля Несходовський говорив про місце України в порядку денному Всесвітнього економічного форуму в Давосі. За словами гостя, Україна демонструє непогані в порівнянні з Росією економічні показники. Те ж, що Росію в Давос не запросили, означає, на думку Несходовського, що вона країна-вигнанець, співпрацювати з якою не можна і не варто.    

Політичний коментатор Олег Саакян у свою чергу нагадав, що до створення всесвітнього майданчика в Давосі свого часу долучилися українці, зокрема Богдан Гаврилишин, і наголосив, що цього разу в Давосі Україна виголошувала програмні речі.

Російський опозиційний журналіст і соціолог Ігор Яковенко коментував ініціативу депутатів Держдуми від «Єдиної Росії» щодо конфіскації майна засуджених за «фейки» про російську армію. На думку Яковенка, в Думі ініціативу, безумовно, підтримають: «Шариков із його прагненням все відібрати і поділити – безсмертний».      

У блоці «1+1» Ігор Яковенко коментував заклик у Росії «денацифікувати» інститут філософії РАН. Іронія долі в тому, що закликає до цього дружина колишнього радянського дисидента Олександра Зінов’єва, чиє ім’я носить цей інститут. За словами Яковенка, якщо згадати ще й заклики заборонити у російських вишах критичне мислення і перевірку фактів, стане зрозуміло, що деградація російської науки йде повним ходом: «У Росії філософія наразі не запитана, запитано лише все те, що допомагає виробляти зброю». 

Правозахисник Павло Лисянський розповідав про проблеми із поверненням в Україну викрадених росіянами дітей. Гість нагадав, що скоро рік, як МКС видав ордер на арешт Путіна, проте особливих збитків Путін не відчув, хіба що певний час не виїздив за межі Росії. Тим часом росіяни продовжують викрадати маленьких українців, змінюючи, так би мовити, технології і приховуючи будь-яку інформацію.     

Директорка і засновниця Фонду «Русь Сидяча» Ольга Романова розповідала, як у російських в’язницях катують холодом і голодом, щоб стимулювати ув’язнених погоджуватися їхати на війну проти України, адже в січні кількість таких бойовиків знизилася.       

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
601
Теги:
Читайте також
24.01.2024 14:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
245
16.01.2024 21:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
261
15.01.2024 14:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
220
14.01.2024 15:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
341
13.01.2024 20:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
376
13.01.2024 17:14
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду