Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 вересня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 вересня 2023 року

3 Вересня 2023
635
3 Вересня 2023
18:43

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 вересня 2023 року

635
Українські «картонні» безпілотники, взаємини США і Китаю, президентські амбіції Гіркіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 вересня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» керівник групи компаній DroneUA Валерій Яковенко відзначив, що всі об’єкти окупантів на території України є законними цілями для Сил оборони. Які б перешкоди та баржі ворог не нагромадив біля Кримського мосту, на результат це не вплине, — сучасними засобами такі об’єкти можуть бути знищені, каже Валерій Яковенко. Взагалі, нині стає зрозуміло, що морський флот із багатьох великих дуже дорогих кораблів не так уже й потрібен, інноваційні сучасні технології цілком можуть скласти конкуренцію класичному обладнанню.   

Аспірант Цзилінського університету Петро Шевченко, коментуючи візит до Китаю міністерки торгівлі США Джини Раймондо, зазначив, що Китай із 2019 року перестав відігравати роль молодшого партнера Сполучених Штатів, намагається зменшити економічну залежність від США, замінити західні ринки ринками Глобального півдня. Якщо США підуть на жорсткі економічні заходи проти Китаю, це вдарить і по США, вважає гість, тож сторони намагаються порозумітися з метою впровадити керовану конкуренцію. 

Експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов говорив про зустрічі в Толедо 30-31 серпня очільників МЗС і міністрів оборони країн ЄС, на порядку денному яких була українська формула миру та ізоляція Росії.   

За словами російського опозиціонера Дмитра Гудкова, він «думав, що у Пригожина є півроку, однак минуло два місяці, і…» Гудков також зауважив, що не порівнював би «ліхіє» 90-ті з тим, що відбувається в Росії зараз: тоді не було державної монополії на насильство. Потім Путін посадив Ходорковського, вичавив Березовського, знищив парламент, зараз немає ніякої демократичної держави, є лише створена Путіним «мафія». У наступному блоці Гудков висловив припущення, що, якщо певні кола силовиків у Росії почали ліквідувати приватні армії, то наступним буде «наїзд» на Кадирова.          

В етері показали також заздалегідь записане інтерв’ю Олексія Мацуки з лідером гурту «Ногу свело» Максом Покровським

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Іван Ступак коментував повідомлення Зеленського про українську ракету з дальністю ураження 700 км, а також говорив про перспективи отримання Україною німецьких крилатих ракет Taurus та вітчизняні «картонні» безпілотники, нібито невловимі для ворожої ПВО.

Координатор проєкту «Lik.без. Історичний фронт» Кирило Галушко до річниці початку Другої світової війни порівнював методи й риторику трьох диктаторів — Гітлера, Сталіна і Путіна. 

Головний редактор «Першого радіо» в Ізраїлі Влад Зерницький, говорячи про ймовірність призупинення Україною безвізу з Ізраїлем, висловив сподівання, що сторони порозуміються. Він також прокоментував реакцію театру «Ленком» на перенесення гастролей в Ізраїлі. За словами Зерницького, «ленкомівці» напирають на те, що хотіли привезти «Поминальну молитву», виставу про євреїв, навіть не розуміючи, що відторгнення викликає їхня позиція — на підтримку війни, на вбивство мирних людей, руйнування міст… 

Російський медійник, представник команди Олексія Навального Дмитро Нізовцев поділився враженнями від побаченого: з нагоди 1 вересня Путін півгодини відеозв’язком спілкувався з дівчинкою з Маріуполя, яка дякувала йому за те, що в неї «все налагодилося». «Хочеться запитати, а що сталося до того, як «все налагодилося»? — прокоментував Нізовцев. — Хто напав, убивав, зруйнував місто?» За словами Нізовцева, поруч з дівчинкою стояв терорист Пушилін, який, хвилюючись, щоб дитина не сказала зайвого, зрештою її перебив. Дмитро Нізовцев також пояснив відмову Росії від розслідування катастрофи літака Пригожина: «Зрозуміло, чому відмовилися. Вони ніби кажуть: так, ми його вбили і цим пишаємося. Раніше вони хоча б ніби соромилися, коли когось вбивали…» 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» речник воєнно-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук говорив про забезпечення роботи «гуманітарного коридору» з портів України.

Надзвичайний і Повноважний посол України Володимир Хандогій запевнив, що підстав для хвилювання через призначення міністром оборони Великої Британії Гранта Шеппса немає, підтримка України лишиться стабільною. Гість також нагадав, що на початку широкомасштабного вторгнення Шеппс прихистив біженців із України. 

Російський політик, член Ради з'їзду народних депутатів Росії Олександр Осовцев, коментуючи намір ув’язненого півтора місяці тому Гіркіна балотуватися в президенти Росії, констатував, що Гіркіна не зареєструють кандидатом, і він сам це прекрасно розуміє.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
635
Теги:
Читайте також
08.09.2023 13:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
639
07.09.2023 10:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
577
29.08.2023 22:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
470
27.08.2023 20:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
682
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду