Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 лютого 2023 року

9 Лютого 2023
1448
9 Лютого 2023
21:05

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1448
Популярність «FreeДома» у Росії, візит Зеленського до Великої Британії та участь у війні російських злочинців.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Російські інформаційно-психологічні спецоперації у блоці телеканалу іномовлення обговорили з його шефредактором Олексієм Мацукою. Він сказав, що російська дезінформація не змінює своєї мети. Росіяни все ще намагаються викликати у людей емоції, щоб змусити їх вірити в брехню. Крім того, він сказав, що шоу російських пропагандистів Скабеєвої та Соловйова втратили позиції у рейтингах російського телебачення. Одну з причин провалу російської пропаганди Мацука вбачає у роботі телеканалу «FreeДом», який дає глядачам альтернативу. Також він сказав, що контент телеканалу цікавий для частини росіян, що видно за його охопленням.

Про стосунки Китаю та США говорили з керівником секції Азійсько-Тихоокеанського регіону New Geopolitics Research Network Юрієм Пойтою. Він сказав, що зараз Китай триматиме дистанцію через війну в Україні, проте надалі він підтримуватиме Росію та налагоджуватиме з нею партнерство. Крім того, китайці уважно стежать за російським озброєнням та ймовірно у майбутньому розвиватимуть свій військово-промисловий комплекс разом із Росією. За словами Пойти, карати Китай санкціями за теперішню позицію не слід.

З 13 години в етері марафону «FreeДом» паралельно з гостьовими включеннями транслювали візит Володимира Зеленського до Великої Британії та його зустріч із британським прем’єром Ріші Сунаком. Далі візит Зеленського обговорили з російським політтехнологом Михайлом Шейтельманом. Він поділився враженнями від візиту українського президента, процитував відкриті джерела та прокоментував зміст трансляції з Вестмінстерського палацу. Після цього показали саму промову Володимира Зеленського у британському парламенті.

Далі Шейтельмана також включали у слоті «1+1». Там він коментував упізнаваність Євгенія Пригожина та його рейтинг підтримки в Росії.

З російською правозахисницею Ольгою Романовою у слоті «Інтера» говорили про участь у війні проти України російських в’язнів, позиції Євгенія Пригожина й тактику  групи «Вагнер». Вона розповіла, що російські приватні військові компанії практикують страти військових. Крім того, російська влада ухвалила поправки до законів, запропоновані Міністерством оборони. Відповідно до них служити в армії відтепер можуть люди, які мають чинну судимість. Також, за словами Романової, росіяни вербують на війну не лише чоловіків, а й жінок.

Далі з Романовою також говорили у блоці «1+1». Вона знов розповідала про ситуацію на передовій та страти, які влаштовує група «Вагнер».

У програмі «На межі» цього дня говорили з юристом та членом міської ради Філадельфії (США) Девідом Охом. Він розповів про підтримку України та ситуацію в американській політиці.

Про Форум вільних народів Росії у блоці «1+1» говорили з народним депутатом України Олегом Дундою. Нардеп відвідав форум та поділився враженнями від його перебігу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1448
Теги:
Читайте також
13.02.2023 21:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
878
12.02.2023 22:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
899
12.02.2023 05:47
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
865
11.02.2023 05:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
790
08.02.2023 21:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
835
07.02.2023 22:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 019
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду