Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 лютого 2023 року

11 Лютого 2023
789
11 Лютого 2023
05:28

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
789
Стан російської економіки, спостереження за російським суспільством та міжнародне турне Зеленського.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «FreeДом», «Інтер», «1+1».

З російською економісткою Тетяною Михайловою у денному блоці, який вела команда ICTV/СТБ, говорили про російський бюджет та його перспективи. Вона розповіла, що нафтогазові доходи Росії почали знижуватись із грудня 2022 року, відразу після ембарго на світових ринках. Зараз у Росії падають доходи бюджету, проте сильно зростають видатки, вже на 40% більші за попередні звітні періоди. Проте, за словами Михайлової, січень показав дуже низькі доходи Росії, які у подальших місяцях все ж зростатимуть, але не зможуть досягнути рівня 2022 року.

Російська юристка Яна Гельмель розповідала в етері марафону про злочини путінського режиму та примушування людей до участі у війні. Зокрема, за її словами, російським ув’язненим погрожують новими термінами, якщо вони не погодяться йти воювати проти України. Пропонуючи йти воювати, російські вербувальники використовують термін «очиститись». Також Гельмель сказала, що не всі в’язні, йдучи на війну розуміють, що їх використають, як гарматне м’ясо.

З Анною Бобровою, редакторкою російського проєкту «Теплиці соціальних технологій», обговорили те, як російська влада збирає про людей інформацію, аби їх контролювати. Вона розповіла, що російська влада стежить за своїми громадянами й працює над тим, щоб збирати всі дані з камер стеження по всій країні. Тоді як у Москві вже використовують штучний інтелект, аби розпізнавати обличчя людей, які беруть участь у мітингах. Також Боброва розповіла, що багато даних, які збирають російські правоохоронці, також потрапляють у Darknet, де їх можуть купити всі охочі. Зібрану інформацію можна використовувати для створення профайлів людей та їхньої категоризації за.

Міжнародне турне Зеленського у блоці «Інтера» обговорили з британським журналістом Андрієм Остальским. Він розповів про важливість зустрічі українського президента з британським королем. Зокрема, за його словами, ця зустріч — сигнал для британців, який мотивує їх підтримувати українців, оскільки серед них досі популярна монархія.

Далі цю тему обговорювали з політкоментатором Володимиром Фесенком. Він сказав, що Зеленський — зірка світової політики, і європейські депутати мріють зробити з ним селфі. Також розповів, що у Європарламенті нашого президента зустрічали оваціями (ведучий наголосив, що, аплодуючи Зеленському, всі встали). Також Фесенко сказав, що Україну вже чекають у складі Європейського союзу.

З керівником Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони Андрієм Шаповаловим говорили про фейки та наративи російської пропаганди. Зокрема він розповів, що окупанти своїми інформаційними спецопераціями намагаються завадити мобілізації, бо не вірять, що примусової мобілізації в Україні немає, а «Гвардія наступу» формується з добровольців.

Представник російської організації «Фонд боротьби з корупцією» у блоці телеканалу «FreeДом» знову розповідав про корупцію в Росії. Цього дня про це говорили з Георгієм Албуровим.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
789
Теги:
Читайте також
13.02.2023 21:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
877
12.02.2023 22:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
898
12.02.2023 05:47
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
865
09.02.2023 21:05
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 448
08.02.2023 21:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
834
07.02.2023 22:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 018
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду