Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 лютого 2023 року

8 Лютого 2023
815
8 Лютого 2023
21:45

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
815
Готовність росіян до повзучої війни, дії російської опозиції і корупція.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ.

З росіянином Олексієм Барановським, який живе в Україні і організовує роботу проукраїнської р російської опозиції в екзилі, в етері марафону говорили про ініціативу відправити Путіну листи від росіян із закликом припинити війну. Гість сказав, що писати листи президенту Росії до річниці вторгнення до України не має сенсу, оскільки час листів і пікетів давно пройшов. Також він сказав, що заклики писати листи Путіну та ввести миротворців на окуповані території з’явились одночасно із закликами українцям здатись. Крім того, за його словами, жодного діалогу з путінською Росією вже не може бути, проте важливо будувати діалог із росіянами після зникнення цього режиму, аби Росія не опинилась у вакуумі.

Далі з російським воєнним аналітиком Яном Матвєєвим говорили про ведення російською стороною тотальної війни та підготовки суспільства до такої війни. Він сказав, що влада хоче, аби у війну була залучена уся країна, починаючи з переорієнтації економіки на потреби армії й закінчуючи поступовою мобілізацією всього суспільства. Матвєєв сказав, що ці плани поки не вдалось втілити, а отже, не всі росіяни підтримують війну. Також він сказав, що якщо росіяни великою кількістю втрат за 2023 рік зможуть просунутись лише на декілька кілометрів, це влаштує керівництво Кремля. А колапс політичної та військової еліти Росії можуть викликати лише активні дії українських військових.

Ілля Давлятчин, російський журналіст проєкту «Можемо пояснити», розповідав про корупцію в Росії й відмінність цієї корупції від ситуації в Україні. За його словами, російська влада не реагує на антикорупційні розслідування — єдиною реакцією стало закриття реєстрів та даних державних закупівель. Крім того, він розповів, що останні 23 роки вся влада в Росії будується на можливостях красти, які є у найближчого оточення Путіна. Проте у Росії все продається, тому є чорний ринок декларацій та пенсійних довідок. Зокрема, за підрахунками Давлятчина, чиновник Федеральної податкової служби Росії зможе заробити на продажі декларацій усіх депутатів близько 225 тисяч рублів.

У проєкті «Люди доброї волі» Сакена Аймурзаєва говорили з виконавчою директоркою Московської Гельсінської групи Світланою Астраханцевою про роботу групи, її ліквідацію та загалом роботу правозахисників у Росії.

Блок «Інтера» розпочався з обговорення ситуації на передовій. До гостьової студії долучились начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат та воєнний експерт Владислав Селезньов. Тоді як у блоці ICTV/СТБ військово-політичну ситуацію обговорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком і воєнним експертом Юрієм Федоровим.

Про ймовірний російський наступ цього дня також говорили з російським журналістом Ігорем Яковенком. Він розповів про чергові маніпуляції Путіна, якими намагатимуться пояснити продовження війни. За його словами, люди починають все менше цікавитись виступами Путіна, оскільки йому фактично нема чого сказати. Крім того, Яковенко сказав, що ставитись серйозно до інформації про повторний наступ на Україну немає сенсу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
815
Теги:
Читайте також
13.02.2023 21:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
869
12.02.2023 22:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
888
12.02.2023 05:47
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
854
11.02.2023 05:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
777
09.02.2023 21:05
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 435
07.02.2023 22:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
998
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду