detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
09.02.2023 21:05
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 лютого 2023 року
Популярність «FreeДома» у Росії, візит Зеленського до Великої Британії та участь у війні російських злочинців.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

Російські інформаційно-психологічні спецоперації у блоці телеканалу іномовлення обговорили з його шефредактором Олексієм Мацукою. Він сказав, що російська дезінформація не змінює своєї мети. Росіяни все ще намагаються викликати у людей емоції, щоб змусити їх вірити в брехню. Крім того, він сказав, що шоу російських пропагандистів Скабеєвої та Соловйова втратили позиції у рейтингах російського телебачення. Одну з причин провалу російської пропаганди Мацука вбачає у роботі телеканалу «FreeДом», який дає глядачам альтернативу. Також він сказав, що контент телеканалу цікавий для частини росіян, що видно за його охопленням.

Про стосунки Китаю та США говорили з керівником секції Азійсько-Тихоокеанського регіону New Geopolitics Research Network Юрієм Пойтою. Він сказав, що зараз Китай триматиме дистанцію через війну в Україні, проте надалі він підтримуватиме Росію та налагоджуватиме з нею партнерство. Крім того, китайці уважно стежать за російським озброєнням та ймовірно у майбутньому розвиватимуть свій військово-промисловий комплекс разом із Росією. За словами Пойти, карати Китай санкціями за теперішню позицію не слід.

З 13 години в етері марафону «FreeДом» паралельно з гостьовими включеннями транслювали візит Володимира Зеленського до Великої Британії та його зустріч із британським прем’єром Ріші Сунаком. Далі візит Зеленського обговорили з російським політтехнологом Михайлом Шейтельманом. Він поділився враженнями від візиту українського президента, процитував відкриті джерела та прокоментував зміст трансляції з Вестмінстерського палацу. Після цього показали саму промову Володимира Зеленського у британському парламенті.

Далі Шейтельмана також включали у слоті «1+1». Там він коментував упізнаваність Євгенія Пригожина та його рейтинг підтримки в Росії.

З російською правозахисницею Ольгою Романовою у слоті «Інтера» говорили про участь у війні проти України російських в’язнів, позиції Євгенія Пригожина й тактику  групи «Вагнер». Вона розповіла, що російські приватні військові компанії практикують страти військових. Крім того, російська влада ухвалила поправки до законів, запропоновані Міністерством оборони. Відповідно до них служити в армії відтепер можуть люди, які мають чинну судимість. Також, за словами Романової, росіяни вербують на війну не лише чоловіків, а й жінок.

Далі з Романовою також говорили у блоці «1+1». Вона знов розповідала про ситуацію на передовій та страти, які влаштовує група «Вагнер».

У програмі «На межі» цього дня говорили з юристом та членом міської ради Філадельфії (США) Девідом Охом. Він розповів про підтримку України та ситуацію в американській політиці.

Про Форум вільних народів Росії у блоці «1+1» говорили з народним депутатом України Олегом Дундою. Нардеп відвідав форум та поділився враженнями від його перебігу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY