Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 січня 2023 року

18 Січня 2023
854
18 Січня 2023
04:46

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 січня 2023 року

854
Ракетний удар Росії по багатоповерхівці в Дніпрі, форум у Давосі, зустріч у форматі «Рамштайн», День пам'яті захисників Донецького аеропорту.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 січня 2023 року

У ранковому слоті каналу іномовлення керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній вчергове аналізував причини вторгнення Росії в Україну.

Офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан говорила про допомогу Україні від Сполучених Штатів і про заплановану на 20 січня зустріч у форматі «Рамштайн».

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков коментував зокрема пропозицію спікера Держдуми Росії В'ячеслава Володіна позбавляти тих, хто виїхав із країни, майна.

Президент аналітичного центру «Політика», колишній нардеп від партії Олега Ляшка Ігор Попов, відповідаючи на запитання ведучої, сказав, що мета США в Україні — підтримувати світовий порядок, зруйнований Росією. Він також прокоментував заяву, що Путін може не дати Сполученим Штатам вибору, підштовхуючи до вступу у війну.

Кореспондентка каналу Наталя Гусак у включенні з Дніпра розповідала про розбір завалів багатоповерхівки, зруйнованої внаслідок влучання російської ракети.

У слоті каналу «Інтер» про ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі говорили зокрема генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко і речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат. За словами Ігната, відповідальні за такі варварські ракетні удари, як по Дніпру і по торгівельному центру «Амстор» у Кременчуці 27 червня 2022 року, обов’язково будуть знайдені і покарані.  

Командир «Грузинського легіону» Мамука Мамулашвілі розповів, як воює легіон і що відбувається під Бахмутом.

Політкоментатор Володимир Фесенко коментував підготовку Росією масованого вкиду фейків і статтю колишнього нардепа Віктора Медведчука, днями опубліковану в російських медіа. «Вони все ще вірять, що в Україні сидять мільйони їх таємних прихильників», — сказав Фесенко. 

Аналітик Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень Андреас Умланд говорив про економічний форум у Давосі, який проходить цими днями.

Ізраїльський журналіст Цві Зільбер заперечив версію російської експертки Ольги Курносової щодо пов’язаного з поверненням до влади Біньяміна Нетаньяху відновлення лікування Путіна в Ізраїлі і створення для нього там спеціальних дорогих ліків. 

Голова фонду «Русь сидяча» Ольга Романова коментувала зокрема втечу до Норвегії колишнього «вагнерівця» Андрія Медведєва і його прохання щодо політичного притулку в цій країні. Романова також говорила про «утилізацію» Євгеном Пригожиним ув'язнених, яка цілком влаштовує Кремль: «Соціальні сироти — ідеальне гарматне м'ясо».        

Голова правління міжнародного товариства «Меморіал» Ян Рачинський в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» розповів про ліквідацію організації Верховним судом Росії, отримання  Нобелівської премії миру, справу дослідника сталінських репресій Юрія Дмитрієва, якого в Росії засудили до 15 років у колонії суворого режиму тощо.

У денному слоті каналу іномовлення народний депутат України від «Голосу» і полковник СБУ Роман Костенко поділився спогадами про бої в Донецькому аеропорту з вересня 2014 року до 23 січня 2015 року, в яких брав участь. Говорив українською із синхронним перекладом.

Соціолог і публіцист Ігор Ейдман, серед іншого, коментував відставку міністерки оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт і постачання Німеччиною Україні зброї.

Грузинський парламентар Георгій Вашадзе розмірковував про європейські перспективи Грузії, нинішня влада якої, за його словами, хоче віддалитися від Заходу, а народ, навпаки, бачить своє майбутнє в Європі.

Народна депутатка України, заступниця голови Постійної делегації в Парламентській Асамблеї  НАТО Соломія Бобровська говорила про озброєння, яке Україні вже надають або обіцяють надати. Бобровська теж говорила українською з закадровим синхронним перекладом, якість якого суттєво ускладнювала сприйняття її думок.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
854
Теги:
Читайте також
17.01.2023 01:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
843
15.01.2023 21:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 164
14.01.2023 21:47
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 255
13.01.2023 21:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 249
12.01.2023 22:13
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 143
12.01.2023 00:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 078
10.01.2023 19:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду