Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 січня 2023 року

22 Січня 2023
998
22 Січня 2023
20:58

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 січня 2023 року

998
Підсумки «Рамштайна», покарання для кремлівських злочинців, мобілізація в Росії, двійники Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 січня 2023 року

У ранковому слоті каналу іномовлення спікер Генштабу Андрій Ковальов повідомив, що прихована мобілізація в Росії триває, а втрати ворога у випадку спроби повторити лютневий наступ оцінюватимуться як «всі».

Представник кримськотатарського народу Ескендер Барієв розповів, що репресії в Криму тривають з 2014 року і зараз лише загострились через мобілізацію.

Засновник благодійного фонду «Закриємо небо над Україною» Ігор Романенко підсумував засідання в форматі «Рамштайн»: ми не задоволені швидкістю поставок зброї, нас не повністю влаштовує результат, але було чимало зустрічей та перемовин щодо техніки, наслідки яких не були публічно озвучені.

Професор Михайло Савва вважає, що українська судова система недостатня для того, аби повністю дати належну оцінку військовим злочинам Росії в Україні, тому потрібно створити міжнародний інструмент.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про важкі бої поблизу Кремінної, де ворог мав час замінувати величезні площі.

У слоті «1+1» експерт з енергетики Юрій Корольчук звернув увагу на те, що значну частину російського газу Європа не замістила, а просто скоротила споживання.

Директор «Євразійської демократичної ініціативи» Пітер Залмаєв відзначив, що у Давосі канцлер Німеччини Олаф Шольц робив усе, аби не відповідати на прямі запитання щодо постачання танків. Натомість сильну позицію продемонстрував прем'єр Нідерландів Рютте, який дав чіткий сигнал щодо систем Patriot.

Політична аналітикиня Ольга Курносова вважає, що зростає ймовірність притягнення до відповідальності кремлівської верхівки, але для цього все ще потрібні міжнародні договори.

Колишній керівник державної інспекції ядерного регулювання Григорій Плачков переконаний, що санкції ЄС зрештою обов'язково стосуватимуться й «Росатому».

Директор Інституту близькосхідних досліджень Ігор Семиволос не надав особливої ваги заявам Ірану щодо визнання територіальної цілісності України, адже жодна держава не робила протилежних заяв, а в офіційного Тегерана є свої проблеми з сепаратизмом.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відзначив як позитивні, так і негативні тенденції «Рамштайна»: північні держави готові надавати максимальну кількість зброї, водночас досі не сформовано та не заявлено про європейську танкову коаліцію.

У вечірньому слоті каналу іномовлення директор енергетичних програм Центру Разумкова"Володимир Омельченко розповів, що в контексті зменшення залежності Європи від російських енергоносіїв «неможливе стає можливим, якщо сильно захотіти».

Олександр Пугач, керівник проекту «Геройcar», розповів про постачання для армії пікапів, обладнаних зброєю, здатною вражати дрони-камікадзе.

Російський політик Андрій Сидельников підтвердив підозри, що останнім часом на публічних заходах з'являються «різні Путіни», тобто у президента Росії справді є двійники. Деякі навіть відверто не схожі на оригінал.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
998
Теги:
Читайте також
27.01.2023 21:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 213
26.01.2023 23:06
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 071
25.01.2023 16:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
810
24.01.2023 21:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
834
17.01.2023 01:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
861
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду