Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 січня 2023 року

18 Січня 2023
1097
18 Січня 2023
21:59

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 січня 2023 року

1097
Підсумки рятувальної операції в Дніпрі, постачання Україні танків, друга хвиля мобілізації в Росії, зміни в уряді Німеччини.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 січня 2023 року

У ранковому слоті каналу іномовлення колишній командир взводу батальйону «Айдар» Євген Дикий назвав можливу повторну спробу росіян атакувати на тих напрямках, що й у лютому 2022 року, вдалим для нас варіантом: «Російська армія 2.0 значно гірша, а ми готові значно краще».

Експерт із атомної енергетики Людвіг Литвинський вкотре сказав, що єдиним рішенням за сприяння МАГАТЕ задля безпеки може бути лише повне виведення російських військ із Запорізької атомної електростанції.

Богдан Долінце, експерт у галузі авіації, вважає розгортання систем протиповітряної оборони у Москві цілком закономірним, адже столиця держави-агресорки є легітимною військовою ціллю, а Україна вже вражала об'єкти, розміщені й на більших відстанях.

Незалежний журналіст Костянтин Скоркін, який раніше жив в Україні, а останнім часом позиціонувався як російський, говорячи про нову хвилю мобілізації в Росії,  закликав не вважати, що ворог має нескінченний людський ресурс, адже це не відповідає дійсності.

У слоті телеканалу «Інтер» речниця пресцентру сил оборони півдня Наталя Гуменюк закликала не вестися на фейки ворога щодо атак, які готуються найближчим часом, а довіряти лише перевіреним офіційним джерелам.

Спікер Східного угруповання військ української армії Сергій Череватий високо оцінив якість броньованої техніки, яку британці передають Україні, назвавши танки «Челенджер» значно кращими, ніж російські.

Радниця голови Дніпропетровської ОВА Наталя Бабаченко офіційно повідомила про завершення рятувальної операції у Дніпрі, де внаслідок удару російською ракетою і руйнування багатоповерхівки загинули і постраждали десятки людей.

Головна редакторка білоруського сайту «Хартія'97» Наталя Радіна сказала, що удару по Києву ракетами С-400 нещодавно завдали з Чорнобильської зони на території Білорусі. Хоча за версією Юрія Ігната удар був із Брянської області Росії.

Американський політик Борис Пінкус висловив упевненість, що російський ракетний  удар по Дніпру стане поштовхом до визнання Сполученими Штатами Росії державою-спонсором тероризму.

Російський опозиціонер Дмитро Гудков назвав владу Росії «катами і злочинцями», тож він не вбачає нічого дивного в тому, що ці люди героїзують криміналітет, який воює в Україні.

У вечірньому слоті «1+1» воєнний оглядач Олександр Коваленко пояснив, навіщо розкрили імена військових, які виконували наказ атакувати ракетами Дніпро: це позбавляє їх секретного статусу і робить можливим у подальшому притягнення їх до покарання міжнародним трибуналом.

Воєнний експерт Юрій Федоров вважає, що Росія передає Ірану винищувачі, не надто корисні у війні в Україні, натомість сподіваючись отримати балістичні ракети.

Письменник Михайло Шейтельман назвав ефективними персональні санкції проти російських діячів, які застосовують західні партнери України.

Ексдепутат Держдуми Росії Геннадій Гудков вважає, що Кремль хоче ще більше гарматного м'яса, хоче зробити війну максимально позиційною та змусити Україну та світ сідати за стіл переговорів.

Німецький політолог Андреас Умланд не зміг багато сказати про нового міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, адже той ще не проявив себе на загальнодержавному рівні і був радше регіональним політиком, але все ж висловлювався на користь того, що Україна має звільнити всі свої окуповані землі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1097
Теги:
Читайте також
24.01.2023 21:56
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
834
17.01.2023 01:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
861
15.01.2023 21:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 192
14.01.2023 21:47
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 273
13.01.2023 21:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду