Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 грудня

27 Грудня 2022
1017
27 Грудня 2022
22:28

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1017
Зміна влади в Росії, рівень довіри суспільства до Путіна і роздуми російських опозиціонерів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ.

З державною радницею Росії першого класу Тетяною Полосковою у блоці «1+1» говорили про зміни в середині російських еліт та російського суспільства. Вона згадувала, як бувала у тимчасово окупованому Донецьку. Крім того, вона розповіла, що до Путіна падає рівень довіри та поваги, зокрема й серед експертного середовища Росії. Полоскова нагадала, що 30 років займається проблемами росіян закордоном та прекрасно знається на ситуації в Україні.

Ще з однією росіянкою, головною редакторкою порталу After empire Ольгою Курносовою, говорили про підтримку війни серед росіян. Також говорили про те, що Путін назвав війну війною. За її словами, це не означає нічого хорошого й у січні треба буде чекати нової хвилі мобілізації в Росії. Курносова регулярно долучається до гостьових студій марафону «FreeДом». Цього разу розмова з нею тривала дванадцять хвилин.

Про перенесення дати святкування Різдва у блоці телеканалу «FreeДом» говорили з релігієзнавицею Людмилою Филипович. За її визначенням, у цьому святі, як і в будь-якому іншому, зосередилось багато суспільних проблем, але, можливо, колись світ уніфікує дати святкування. Втім, Людмила Филипович вважає, що українці хочуть святкувати Різдво 25 грудня, разом з цивілізованим світом.

З російським політтехнологом Михайлом Шейтельманом говорили про антивоєнну культуру Росії. Він сказав, що всі, хто проти війни і кого не встигли посадити, поїхали з країни. Також він сказав, що після смерті Путіна не зміниться народ та правила взаємодії влади та суспільства, тому все може змінитись лише через революцію або окупацію Росії. За словами Шейтельмана, раніше у росіян була можливість проводити мітинги та через революцію змінити владу, а зараз боротьба практично неможлива.

Російський журналіст Ігор Яковенко у блоці «Інтера» розповів, що після 24 лютого усім в Росії жити стало гірше. Також говорили про тривожність у російському суспільстві. Яковенко вважає, що ця тривожність не викличе зміни в країні. Також, за його словами, у Росії жодного разу за історію влада не мінялась шляхом виборів. Розмова тривала 26 хвилин.

З політологом Іваном Преображенським говорили про важливість членів Співдружності незалежних держав для Путіна та можливість через них зберегти бодай трохи експорту.

Загалом цього дня у марафоні «FreeДом» було 36 гостьових включень, тринадцять з яких припали на росіян.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1017
Теги:
Читайте також
01.01.2023 23:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
876
31.12.2022 17:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 504
30.12.2022 21:37
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 300
29.12.2022 22:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 057
28.12.2022 18:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду