Активісти Майдану провели пікет із вимогою повернути українські канали на Сході  ˗ ТСН

Активісти Майдану провели пікет із вимогою повернути українські канали на Сході ˗ ТСН

4 Травня 2014
8790
4 Травня 2014
14:36

Активісти Майдану провели пікет із вимогою повернути українські канали на Сході ˗ ТСН

8790
Активісти Майдану провели пікет із вимогою повернути українські канали на Сході  ˗ ТСН
Активісти Майдану провели пікет із вимогою повернути українські канали на Сході  ˗ ТСН

Активісти Майдану вимагали від керівництва концерну РРТ відновити мовлення українських каналів на Сході,  про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30 від 2 травня на «1+1». Майданівці пікетували центральну телевежу у Києві, на території якої знаходиться керівництво концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. 

 

Активісти вимагали зустрічі з керівником концерну РРТ Олександром Півнюком, однак його не було на місці. Тоді пікетувальники зв'язалися з ним телефоном з вимогою негайно прибути на роботу і зайнятися питаннями охорони систем зв'язку у східних областях України. Той відповів, що спільна робота із силовиками триває, але її подробиці розголошувати не можна. «Робиться ряд заходів, які я не можу озвучити вам, бо це інформація, яка може зашкодити інформаційному простору», - сказав пан Півнюк. 

 

Пікетувальники висловили недовіру керівнику РРТ.  «Він є ставлеником пана Клюєва. Ми хотіли дізнатися, що фактично він зробив для відновлення телерадіомовлення на Сході України. Якщо він не каже силовикам, що йому потрібна допомога, то вони не можуть реагувати», - зауважив активіст Майдану Максим Токарєв.

 

Тим часом, як писала «Детектор медіа», генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія повідомив, що вже сьогодні телевежа Концерну РРТ у Краматорську відновить українське мовлення. Нагадаємо, окрім цього міста,вежа забезпечує телевізійним сигналом Слов'янськ, Горлівку та Макіївку.

 

Захопили телевежу Концерну РРТ у Краматорську озброєні нападники 17 квітня. Тоді ж силовики вимкнули українські телеканали і розпорядилися почати трансляцію російських каналів. Вночі 17 квітня СБУ та Концерн РРТ знеструмили передавальну станцію, після чого сепаратисти залишили захоплений об'єкт. Але 18 квітня озброєні нападники, схожі на російських військових, знову захопили об'єкт. Цього разу вони привезли із собою обладнання, яке технічно не дозволить знову знеструмити телевежу. З

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8790
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду