У Краматорську захопили вежу Концерну РРТ (ДОПОВНЕНО)

У Краматорську захопили вежу Концерну РРТ (ДОПОВНЕНО)

17 Квітня 2014
6664
17 Квітня 2014
16:25

У Краматорську захопили вежу Концерну РРТ (ДОПОВНЕНО)

6664
У Краматорську захопили вежу Концерну РРТ (ДОПОВНЕНО)
У Краматорську захопили вежу Концерну РРТ (ДОПОВНЕНО)

17 квітня у Краматорську озброєні нападники захопили телевежу Концерну РРТ. Про це йдеться в листі в. о. гендиректора Концерну РРТ Костянтина Захаренка до голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, копія якого є в розпорядженні «Детектор медіа».

 

«О 14.45 17.04.2014, в м. Краматорську, с. Ясногоровка, вул. Кірова 699 на територію проникли 10 озброєних осіб, які розосередилися по периметру та отримали доступ до обладнання. Мобільний зв'язок із співробітниками перервався у зв'язку з  позбавленням їх мобільних телефонів. Вимог нападники не висувають, що свідчить про те, що захоплення відбулося за планом та має на меті створення загрози інформаційному простору України та припинення державного мовлення в даному регіоні», - йдеться в листі.

 

Як повідомляють «Новости Донбасса», загарбники вимкнули українські телеканали і розпорядилися почати трансляцію російських каналів. За даними видання, захоплена телевежа забезпечує телевізійним сигналом не лише Краматорськ, а й Слов'янськ, Горлівку та Макіївку.

 

Зі слів пана Захаренка, це захоплення стратегічно важливого об'єкту Концерну стало результатом невиконання доручення прем'єр-міністра України від 20 березня, яким забезпечення охорони та оборони об'єктів Концерну РРТ було покладено на Міністерство внутрішніх справ.

 

Пан Захаренко просить голову Держслужби спецзв'язку негайно втрутитися в забезпечення охорони й оборони об'єктів Концерну РРТ.

 

Керівник Концерну РРТ нагадує, що секретар РНБО Андрій Парубій доручив посилити охорону об'єктів Концерну РРТ. А прем'єр-міністр Арсеній Яценюк поклав забезпечення охорони та оборони об'єктів Концерну РРТ на МВС. Однак МВС, зі слів пана Захаренка, відмовило: «Незважаючи на це, Міністерство внутрішніх справ листом від 4 квітня 2014 р. ... відмовило в охороні і обороні об'єктів Концерну РРТ з посиланням на постанову КМУ від 2000 року № 1883-034 "Про затвердження переліків об'єктів державного значення, що підлягають охороні та обороні в умовах надзвичайного стану і особливого періоду" та наказу МВС № М-07 від 12.1.2009 року. Вказані у відповіді МВС нормативні акти, жодним чином не стосуються заходів збереження належного рівня безпеки інформаційного простору України».

 

Раніше в інтерв'ю «Детектор медіа» Костянтин Захаренко розповів, що протягом кінця березня - початку квітня було зафіксовано шість спроб проникнення на об'єкти Концерну РРТ в різних регіонах України. Однак під посилену охорону було взято лише один об'єкт Концерну РРТ.

 

«Незважаючи на те, що були доручення і прем'єр-міністра, і секретаря РНБО посилити охорону та оборону, лише один об'єкт в Україні взято під охорону. Ми чекаємо, щоби під посилену охорону були взяті приблизно 40 основних об'єктів, які забезпечують інфраструктуру для держави в галузі інформаційної безпеки. Бо зараз перед нами стоїть необхідність не просто хуліганів ловити, а вберегти нашу інфраструктуру від дій диверсійного характеру», - розповів пан Захаренко.

 

Нагадаємо, що в Криму об'єкти Концерну РРТ були захоплені сепаратистами одними з перших, в один день з Верховною Радою Криму.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Вікіпедія»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6664
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду