Озброєні нападники знову захопили телевежу Концерну РРТ у Краматорську

Озброєні нападники знову захопили телевежу Концерну РРТ у Краматорську

18 Квітня 2014
7057
18 Квітня 2014
12:45

Озброєні нападники знову захопили телевежу Концерну РРТ у Краматорську

7057
Цього разу вони привезли з собою обладнання, яке технічно не дозволить знову знеструмити телевежу
Озброєні нападники знову захопили телевежу Концерну РРТ у Краматорську
Озброєні нападники знову захопили телевежу Концерну РРТ у Краматорську

Сьогодні, 18 квітня, близько опівдня озброєні нападники знову захопили телевежу Концерну РРТ у місті Краматорську, яку залишили сьогодні зранку через те, що телевежа була знеструмлена. Про це «Детектор медіа» повідомив прес-секретар підприємство Павло Білоножко.

 

Пан Білоножко зауважив, що операцію по захопленню Концерну РРТ у Краматорську була добре спланована, адже цього разу силовики прийшли із технічними спеціалістами, які налагодили роботу телевежі таким чином, що її можна знеструмити лише через електропостачальну компанію.

 

«Мені здається, що це захоплення довго планувалось. Їхні технічні спеціалісти настільки швидко все налаштували, що мені здається, що були якісь попередні тренування», - говорить прес-секретар Концерну РРТ.

 

Також Павло Білоножко розповів, що силовики, які захоплювали об'єкт, були дуже схожими на російських військових. «Це була група російських військових. А як ще їх назвати? У них така ж форма, як у тих військових, які захоплювали Крим, зрозуміло якою мовою вони говорять», - розповідає пан Білоножко.

 

«Співробітники радіотелевізійної передавальної станції м. Краматорськ чекали на прибуття підрозділів МВС та Міноборони, які повинні були забезпечити охорону й оборону об’єкту, але цього не сталося. Ніхто не прибув. Під час другого захоплення РТПС міста Краматорськ на території об’єкту технічного персоналу Концерну РРТ не було», - повідомив речник Концерну РРТ.

 

За його словами, російські військові загарбники телевежі включають російські канали на частотах українських. «Включення трансляції російських телевізійних каналів та переналаштування обладнання відбувається силами і засобами технічних фахівців, які прибули з російськими військовими», - повідомив пан Білоножко.

 

Нагадаємо, вперше телевежу Концерну РРТ у Краматорську озброєні нападники захопили17 квітня. Як повідомляли ЗМІ, захоплена телевежа забезпечує телевізійним сигналом не лише Краматорськ, а й Слов'янськ, Горлівку та Макіївку. Загарбники вимкнули українські телеканали і розпорядилися почати трансляцію російських каналів. Вночі 17 квітня СБУ та Концерт РРТ знеструмили передавальну станцію, після чого сепаратисти залишили захоплений об'єкт.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7057
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду