Аудиторію не вибираємо – і цим пишаємось

20 Вересня 2010
57914
20 Вересня 2010
15:27

Аудиторію не вибираємо – і цим пишаємось

57914
Новий сезон «Інтера» розпочнеться 2 жовтня: формати Endemol, прем’єри серіалів, боксерське реаліті-шоу…
Аудиторію не вибираємо – і цим пишаємось

Попри зміни у керівництві, «Інтер» таки запускає новий сезон - у жовтні, останнім із-поміж загальнонаціональних каналів. З огляду на події, він має стати більш «мирним» до своїх конкурентів. Адже останнім часом канал не лише взявся позичати найближчим суперникам найуспішніші серіали, що зумовило суттєве підвищення їхньої частки прайму (як це сталося цього літа з «Плюсами» і «Сватами»), а й відмовився від залишків колишнього принципового й жорсткого контрпрограмування: з вересня «Велика політика» змінила слот на 22.00, розминувшись із «Шустер live», який стартує о 20.30.

 

А впевненість у непорушності лідерства «Інтера» за загальною аудиторію зумовила і продовження основних тенденцій програмної політики попередніх сезонів: змагальні формати Endemol, добірка прем'єрних серіалів, які мають стати основним рейтинготворчим продуктом у будні, бокс, футбол, нове соціальне ток-шоу і проекти «95-го кварталу». Хоча будуть на каналі й нові експерименти, такі як, приміром, боксерське реаліті.

 

Що ж, попри те, що сезон канал починає останнім, увійти в нього планує під знаком «червоних вітрил». Саме так називається телевізійний фільм виробництва каналу (режисер - Олександр Стеколенко, «Інтер медіа продакшн»), який, за словами керівника служби досліджень та комунікацій телеканала «Інтер» Олени Дурманової, має стати символом цієї осені.

 

 

 

 

Ведучий програми «Школа лікаря Комаровського» Євген Комаровський, керівник студії «Студії "Квартал-95"» Володимир Зеленський,

автор і ведуча програм «Позаочі» і «Розбір польотів» Юлія Литвиненко

 

 

«Телебачення все ще залишається сучасною фабрикою мрій. Ми можемо здійснювати мрії. І цим ми займемось у новому сезоні», - пообіцяла ведуча каналу Юлія Литвиненко.

 

На відміну від решти каналів, одержимих ідеями соціальних реаліті та талант-шоу, «Інтер» робить ставку на змагальні формати, які й заповнять передпрайм (17.00) вихідних: 9 жовтня стартує «Сімейний розмір», а 10 жовтня - «БУМ. Битви слов'ян».

 

У коментарях ТК Олена Дурманова зазначила, що для обох шоу канал сподівається на частку вище 20%, адже саме з такими цифрами виходив і минулий «БУМ». А на презентації проектів вона амбітно наголосила: «У першому сезоні в містах, які змагались у проекті, частка глядачів складала понад 50%. Тому ми подумали, що якщо це буде загальнонаціональна програма, то показники за всією Україною мали би бути на тому ж рівні». Нагадаємо, в проекті «БУМ. Битвах слов'ян» змагатимуться команди з чотирьох країн - Чехії, Словаччини, України та Білорусі. А «Сімейний розмір» - це шоу, де 12 сімей змагатимуться в будинку, де предмети у 100 разів більші за звичайні їхні розміри.

 

 

Керівник служби досліджень та комунікацій телеканала «Інтер» Олена Дурманова

 

 

Чому для головних проектів канал обрав слот о 17.00? Олена Дурманова каже, що в цей час основна аудиторії програм веде «передпраймове життя»: «У нас є сімейний перегляд, де діти мають свій ритм життя. Тому фільмам і серіалам більше надають перевагу у праймі. Це продукт, який дозволяє розслабитись і зануритись у домашню атмосферу, а ці шоу передбачають активний перегляд. Треба сидіти, вболівати, стрибати по кімнаті, стукати у стінку сусідам».

 

Безумовно, цей сезон не став винятком і щодо проектів «Студії "Квартал 95"». За словами Володимира Зеленського, 2 жовтня на «Інтері» вийде «Вечірній квартал» із жартами про нову владу, готується спецвипуск шоу до Нового року.

 

Окрім цього відзнято вже 6 епізодів «Пороблено в Україні» (старт 9 жовтня) та 16-серійне продовження «Сватів» (вийде в ефір у листопаді). Продовжить вихід ранкове шоу вихідного дня «Україно, вставай».

 

Також «Студія "Квартал 95"» готує два нові проекти: чергову комедійну «сімейну історію» - «Небесні родичі» (робоча назва «Привид») та 4-серійний серіал про дітей із раковими захворюваннями «Материнський інстинкт».

 

 

 

Володимир Зеленський

 

Документальний проект «Докладно з...» команди «Подробиць», пілотні випуски якого стартували влітку, за словами журналіста Акіма Галімова, в новому сезоні виходитиме в тому ж 15-хвилинному форматі в неділю після «Подробиць тижня». «Це буде натяк на аналітику. Розширені репортажі на різну тематику. У першу чергу соціальну. Ми вже запустили влітку чотири пілотних випусків, і вони продемонстрували досить непогані показники: окремі сюжети брали частку, близьку до 20%, що для слоту 23.45-00.00 - досить непоганий результат», - переконаний він.

 

За словами головного режисера спортивних проектів Сергія Долбілова, «Інтер» і надалі показувати бокс, зокрема бої братів Кличків, однак, якщо раніше до поєдинків братів канал знімав документальні фільми, то цього сезону було вирішено вдатися до запуску спортивного реаліті-шоу, яке вийде за 12 днів до бою Віталія Кличка з Шенноном Бригсом і покаже процес підготовки боксерів до змагання. Зйомки проекту вже почались: одна знімальна група зараз перебуває у тренувальному таборі Віталія в Австрії, інша - в таборі його суперника у США.

 

 

Головний режисер спортивних проектів телеканала «Інтер» Сергій Долбілов

 

«Це перша спроба, ми подивимось, як це вийде. Але з самого початку - це робиться не як щоденники чи інформаційний проект, а саме як реаліті. Всі вболівають за Кличка, а що являє собою його суперник - ніхто не знає. Тепер ми реально покажемо суперника живою людиною з власними перевагами та вадами, сім'єю та дітьми, заради яких він і виходить на ринг. І в такому ж контексті ми спробуємо показати і Віталія Кличка», - зазначив пан Долбілов у коментарях ТК.

 

Вироблятиме проект спільно «Інтер» та продакшн братів Стеколенків, які зняли фільм «Алые паруса».

 

Назву реаліті ще не затверджено, однак відомо, що воно стартує 4 жовтня і виходитиме щодня о 23.30 до 16 жовтня, коли й відбудеться бій.

 

Оскільки окрім боксу на каналі, як уже писала ТК, виходитимуть і матчі національної збірної з футболу (зокрема, 8 жовтня збірна України гратиме з Канадою, 12 жовтня - з Уругваєм, а 17 листопада - зі Швейцарією), то «Інтер» готуватиметься й до футбольних проектів. За словами Долбілова, на сьогодні ігри національної збірної не промотуються на каналах належним чином: «Можна лише позаздрити тому, як представляють ігри збірної в Росії. У них це доведено до національної ідеї. У нас, на жаль, ставлення до цього значно цинічніше. Наше завдання - змінити ставлення до збірної. На сьогодні розглядається багато проектів, і ми робитимемо різноманітні матеріали, пов'язані з грою збірної, до і після матчів. Безумовно, будуть документальні проекти. Але, швидше за все, це буде в 2011 році». На сьогодні більшість цих програм перебувають на стадії розробки. З-поміж іншого, за словами пана Долбілова, планується і запуск ток-шоу, але вже не на цей сезон.

 

Також із 4 жовтня стартує соціальне ток-шоу Юлії Литвиненко «Розбір польотів» у будні о 18.00. «Мінімум жовтизни, мінімум смажених гарячих фактів, напевно, всі засумували за цим жанром. Юлія Литвиненко буде запрошувати у студію як відомих, так і звичайних людей», - коротко охарактеризувала новий проект керівник служби промоцій та анонсів Анна Єлисєєва.

 

 

 

Володимир Зеленський, Євген Комаровський, Юлія Литвинова, Сергій Долбілов, керівник служби промоцій та анонсів Анна Єлисєєва, виконувач обов`язків головного тренера національної збірної України Юрій Калітвінцев, Олена Дурманова

 

А вечірній прайм каналу після 20.30, як і минулого сезону, складатиметься з серіалів. Три лінійки матимуть різне спрямування: о 22.30 відтепер виходитимуть історичні серіали (серед них повні версії прокатних художніх фільмів - «Адмірал» та «Косовський»), о 21.30, як і минулого року, стартують «Свати-4» та інші веселі й легкі мелодрами, а о 20.30 - поки що виходитиме «Обручка».

 

Фото Максима Поліщука

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
57914
Читайте також
17.11.2010 13:01
Наталія Данькова
18 006
16.07.2010 17:09
Наталія Данькова
71 111
24.06.2010 15:42
Наталія Данькова
12 630
18.05.2010 11:47
Наталія Данькова
, Оксана Ситник
21 998
15.04.2010 08:56
Наталія Данькова
28 916
29.03.2010 10:48
Наталія Данькова
35 304
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эдвард Родзинский
4959 дн. тому
А нет тот ли вы Алексей, что.....
Алексей
4964 дн. тому
Бывший креативщик Зеленский, теперь будет отрабатывать деньги у фирташа-хорошковского. Представляю теперь шуточки пойдут
Віктор
4964 дн. тому
Поки що "Обручка"? в листопаді вже буде 2 роки, а вона все некінчається!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду