Новий міністр культури виступив за безперешкодний виїзд митців за кордон

Новий міністр культури виступив за безперешкодний виїзд митців за кордон

13 Вересня 2024
636
13 Вересня 2024
20:04

Новий міністр культури виступив за безперешкодний виїзд митців за кордон

636
За словами міністра, головною метою таких поїздок має стати популяризація України.
Новий міністр культури виступив за безперешкодний виїзд митців за кордон
Новий міністр культури виступив за безперешкодний виїзд митців за кордон

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький вважає, що необхідно створити умови, за яких українські митці зможуть безперешкодно виїжджати за кордон. Про це він сказав під час форуму «Україна відкрита світу», передають Укрінформ і Інтерфакс-Україна.

«Завдання міністерства — створити умови для того, щоб кожен митець міг спокійно, безперешкодно, на основі прозорих правил здійснювати свої поїздки», — сказав Точицький.

За його словами, головною метою таких поїздок має стати популяризація України.

У фінансуванні таких поїздок, каже Точицький, готові допомагати західні партнери. Проте для цього Україна має правильно формувати стратегію — «що ми хочемо від тієї чи іншої поїздки, як цього можна досягти», вважає міністр.

При цьому Точицький заявив, що «вірить в українського діяча культури» і в те, що українське мистецтво «було, є і буде набагато сильнішим за російську зброю і російські гроші».

Нагадаємо, у березні 2023 року Міністерство культури та інформаційної політики подало на затвердження уряду більш жорсткий порядок отримання дозволу на тимчасовий виїзд чоловіків за кордон. Таке рішення ухвалили після того, як стендап-комік Андрій Щегель виїхав з України до Туреччини та вирішив не повертатися. 

Як пояснила заступниця міністра Галина Григоренко, правила доповнилися тим, що МКІП просить надавати дані про військовий облік чоловіків, які хочуть виїхати — або приписне посвідчення, або військовий квиток, або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного.

Після цього низка українських артистів, зокрема Сергій Жадан, Onuka, Kazka, Tvorchi, закликали Мінкульт не забороняти представникам сфери культури виїздити за кордон.

У відповідь тодішній міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що міністерство й надалі сприятиме виїзду за кордон «свідомих артистів, які продовжують боротьбу на культурному фронті».

Фото: Микола Точицький / Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
636
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду