Половина українців вважає єдиний телемарафон неактуальним, — соцопитування

Половина українців вважає єдиний телемарафон неактуальним, — соцопитування

9 Вересня 2024
557
9 Вересня 2024
19:41

Половина українців вважає єдиний телемарафон неактуальним, — соцопитування

557
Також приблизно 57% респондентів вважають, що телеканала «Рада» має транслювати засідання парламенту.
Половина українців вважає єдиний телемарафон неактуальним, — соцопитування
Половина українців вважає єдиний телемарафон неактуальним, — соцопитування

Близько половини опитаних українців вважають, що єдиний телемарафон наразі є неактуальним. Такими є результати соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Центру Разумкова

Абсолютно погоджуються з тезою про втрату актуальності формату телемарафону 35% українців. Ще близько 16% громадян скоріше підтримують таку позицію. 

При цьому лише 17% українців вважають, що телемарафон не втратив актуальності.

Нейтральне ставлення до нього мають близько 16% громадян, ще 15% не мають відповіді.

У регіональному розрізі опитування зафіксувало певні відмінності. Південні регіони України мають менш негативне ставлення до телемарафону, тоді як показники інших регіонів майже не відрізняються.

Українці, що називають своєю рідною мовою російську, на 10% частіше називають телемарафон неактуальним. При цьому частка тих, хто вважає формат телемарафону актуальним, серед україномовних та російськомовних однакова.

Крім того, близько 57% респондентів підтримують онлайн-трансляції засідань парламенту на телеканалі «Рада».

Автори відзначають, що рівень підтримки телемарафону громадянами значно зменшився у порівнянні з минулою хвилею дослідження, проведеною в грудні 2023 року. Тоді актуальним телемарафон вважали на 5% більше опитаних, нейтральне ставлення також мали на 5% більше респондентів.

Опитування провів Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення Руху «Чесно» з 8 по 15 серпня 2024 року. Методом face-to-face опитали 2017 дорослих респондентів на підконтрольних Україні територіях, де не ведуться бойові дії. Теоретична позибка не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, напередодні новий міністр культури  і стратегічних комунікацій Микола Точицький заявив, що «марафон був, є і буде», але «потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості». 

Натомість голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв вважає, що спільний телемарафон «Єдині новини» на сьогодні вже не виправдовує виділених на нього коштів.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
557
Читайте також
06.09.2024 09:00
Мар'яна Олійник
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
464
02.09.2024 09:00
Олександр Морський
для «Детектора медіа»
1 793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду