Дуров уникне в'язниці через заставу в 5 мільйонів євро, але не зможе залишити Францію, — Reuters

Дуров уникне в'язниці через заставу в 5 мільйонів євро, але не зможе залишити Францію, — Reuters

28 Серпня 2024
558
28 Серпня 2024
23:39

Дуров уникне в'язниці через заставу в 5 мільйонів євро, але не зможе залишити Францію, — Reuters

558
Таке рішення ухвалив французький суд.
Дуров уникне в'язниці через заставу в 5 мільйонів євро, але не зможе залишити Францію, — Reuters
Дуров уникне в'язниці через заставу в 5 мільйонів євро, але не зможе залишити Францію, — Reuters

Суд у Франції відкрив офіційне розслідування щодо генерального директора Telegram Павла Дурова. Йому висунули звинувачення в низці злочинів, пов'язаних з організованою злочинністю, повідомила прокуратура Парижа. Але він може уникнути ув’язнення, якщо внесе заставу в 5 млн євро. Також він має з’являтися в поліцію двічі на тиждень і не може залишити Францію. Про це повідомляє Reuters.

Рішення судді було прийнято через чотири дні після арешту Дурова.

Перебування під офіційним розслідуванням у Франції не означає вини або не обов’язково призводить до судового процесу, зазначає Reuters, але це вказує на те, що судді вважають, що у справі достатньо фактів для продовження розслідування. 

Нагадаємо, засновника та гендиректора Telegram Павла Дурова сьогодні звільнили з-під варти. Про це повідомило BFMTV. За інформацією медіа, слідчий суддя вирішив припинити затримання Дурова для проведення первинного допиту та можливого висунення обвинувачення.

Своєю чергою видання CNN повідомило, що Дуров перебував під вартою до 96 годин. Згідно з французьким законодавством, це максимальний термін, протягом якого людину можна утримувати під вартою до пред’явлення обвинувачень.

Французька влада видала ордери на арешт гендиректора Telegram Павла Дурова та його брата — співзасновника компанії Миколи в березні цього року. 

Павла Дурова затримали у Франції 24 серпня, коли він вийшов зі свого приватного літака на злітній смузі в аеропорту «Ле Бурже», куди прилетів з Азербайджану.

За даними французького каналу TF1/LCI, влада Франції звинувачує Дурова у співучасті в торгівлі наркотиками, злочинах проти дітей та шахрайстві через відсутність модерації контенту в телеграмі. 

Невдовзі прокуратура Франції повідомила, що розслідує справу Павла Дурова за 12 статтями, серед яких співучасть в обороті наркотиків та зберігання дитячого порно.

Президент Франції Емманюель Макрон запевнив, що затримання Павла Дурова відбулося суто в межах зусиль правоохоронців з дотримання законності і заперечив політичний вплив на розслідування.

Команда Telegram прокоментувала затримання засновника месенджера Павла Дурова, заявивши, що Telegram дотримується Закону про цифрові послуги ЄС, а його модерація «відповідає галузевим стандартам і постійно вдосконалюється».

Президент Володимир Зеленський у відповідь на запитання «Детектора медіа» сказав, що затримання Павла Дурова ніяк не впливає на роботу телеграму в Україні. Щодо цього має бути обговорення серед країн ЄС.

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослава Юрчишина, у справі арешту Павла Дурова Україна наразі зайняла позицію спостерігача, а рішення про закриття месенджера в Україні РНБО поки не готує.

Читайте також:

Фото: скриншот з інтерв'ю 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
558
Читайте також
27.08.2024 20:05
Марина Безкоровайна
422
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду