«Громадське радіо» святкує 11-річчя

«Громадське радіо» святкує 11-річчя

22 Серпня 2024
306
22 Серпня 2024
15:57

«Громадське радіо» святкує 11-річчя

306
У майбутньому радіо планує розширити мовлення, отримати більше частот в обласних центрах, розвивати ютуб-канал та багато іншого.
«Громадське радіо» святкує 11-річчя
«Громадське радіо» святкує 11-річчя

22 серпня 2013 року «Громадське радіо» випустило свій перший подкаст. Саме цей день вважається днем народження медіа. Про це йдеться у повідомленні на сайті радіо. 

Зараз «Громадське радіо» веде 24-годинне мовлення на понад 10 частотах, розвиває сайт із новинами та аналітикою, має київський та регіональний репортерські відділи, присутнє на ключових подкаст-платформах та в X, інстаграмі, фейсбуку, тіктоку, ютубі. 

Радіо запускає власні проєкти та співпрацює з багатьма українськими медіа. У 2024 році «Громадське радіо» потрапило до Білого списку 11 найякісніших медіа країни за версією Інституту масової інформації.

Як повідомила в коментарі «Детектору медіа» головна редакторка Вікторія Єрмолаєва, за 11 років «Громадське радіо» пройшло через велику кількість викликів, це й пошуки фінансування, і перебої з фінансуванням, під час яких усе одно продовжували працювати.

«Також це постійні спроби отримати частоти у великих містах. Зараз “Громадське радіо” мовить навіть у Києві, а колись ця мета виглядала недосяжною. Також ми стикались і стикаємося з атаками на наші соцмережі та постійними DDоS-атаками. Окремий виклик і окрема задача — постійно протистояти цьому і, тим не менш, нарощувати аудиторію. Але зараз я дивлюсь на те, якою потужною мультимедійною редакцією стало “Громадське радіо” за ці роки, й розумію, що для цієї команди не існує задач, які неможливо виконати. Навіть після початку великої війни ми ні на день не зупинили мовлення», — розповіла Єрмолаєва. 

Вона також додала, що в майбутньому радіо планує розширити мовлення, отримати більше частот в обласних центрах, розвивати ютуб-канал та багато іншого.

«“Громадське радіо” унікальне у своєму роді, бо там не лише працюють люди, які роблять все для його розвитку, а ще й завжди повертаються, якщо все ж хочуть спробувати себе в іншому ЗМІ. Як ми жартуємо, з “Громадського радіо” неможливо піти», — уточнила заступниця головної редакторки Руслана Кравченко. 

Співзасновник Андрій Куликов каже, що «Громадське радіо» — ледь не перший представник громадського сектору медіа в Україні. Адже в нашій державі більше розвинені державні / суспільні або ж приватні мовники.

«Це те, що у світі широко практикується — громадський сектор у засобах масової комунікації. У нас — ні. І це дає тобі додатковий ступінь тієї незалежності», — розповідає Куликов.

Виконавчий директор Кирило Лукеренко зазначає: нині українці живуть в умовах багатоголосся, де є ризики натрапити на неперевірену, суб’єктивну інформацію. Тому «Громадське радіо», де працює команда професійних журналістів, — це опора для тих людей, які хочуть думати самостійно.

А продюсерка Ана Море підсумовує: «Громадське радіо» — це медіа, якому не байдужі теми, яке воно висвітлює. Ми підіймаємо багато різних питань, але при цьому ставимо за мету дійти до суті кожного з них, розкласти все по полицях.

Нині на «Громадському радіо» працює понад 50 людей. Хтось тут уже 11 років, хтось доєднався нещодавно.

Нагадаємо, на початку серпня «Громадське радіо» отримало тимчасовий дозвіл на мовлення в Покровську Донецької області на частоті 99,6 FM.

У травні «Громадське радіо» отримало частоти в місті Дружба Сумської області (89,9 FM), населених пунктах Велика Михайлівка та Подільськ Одеської області (88,7 та 92,0 FM).

Раніше «Громадське радіо» виграло конкурс на частоти в Сумах та Чернігові. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 18 січня. «ГР» мовить на 88,6 FM у Cумах та 105,9 FM у Чернігові.

Також «ГР» мовить у Києві на частоті 99,4 FM, у Гірнику — на частоті 91,4 FM, у Краматорську — 90,9 FM, у Миколаєві — 88,3 FM, 94,4 FM — у Херсоні, а також у Нікополі — 91,5 FM.

Фото: колаж «Громадського радіо» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
306
Читайте також
08.08.2024 15:39
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
436
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду