«Громадське радіо» відреагувало на рішення Нацради віддати його частоту мовлення у Львові «Радіо Релакс»

«Громадське радіо» відреагувало на рішення Нацради віддати його частоту мовлення у Львові «Радіо Релакс»

11 Грудня 2023
765
11 Грудня 2023
19:20

«Громадське радіо» відреагувало на рішення Нацради віддати його частоту мовлення у Львові «Радіо Релакс»

765
Голова правління ГО «Громадське радіо» Тетяна Курманова: «Шкода, що Нацрада не підтримує незалежного мовника, який прагне не просто виживати, а розвиватись під час війни».
«Громадське радіо» відреагувало на рішення Нацради віддати його частоту мовлення у Львові «Радіо Релакс»
«Громадське радіо» відреагувало на рішення Нацради віддати його частоту мовлення у Львові «Радіо Релакс»

«Громадське радіо» прокоментувало рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення віддати частоту 93.3 FM, на якій раніше мовило «ГР», ТОВ «Мюзікрадіо», м. Київ (позивні «Радіо Релакс»). Відповідну заяву оприлюднили на сайті мовника. 

«Із 2014 року "Громадське радіо" подається на конкурси, які оголошує Нацрада, щоб спробувати розбудувати мережу мовлення станції, яка і під час широкомасштабного вторгнення допомагала людям. Нас слухають на окупованих територіях, не дивлячись на небезпеку, передають нашу інформацію "сарафанним радіо", ми забезпечуємо майданчик для важливих дискусій.

І, чесно кажучи, не музику всі слухали по радіо, коли росіяни окупували Київщину. Шкода, що Нацрада не підтримує незалежного мовника, який прагне не просто виживати, а розвиватись під час війни», — сказала директорка ПГО ТРК «Громадське радіо», голова правління громадської організації «ГР» Тетяна Курманова.

За її словами, одним із пріоритетів для команди є розвиток мовлення на прифронтових, деокупованих та прикордонних територіях. Водночас мовлення у великих містах, як Львів, дає компанії змогу фінансово забезпечувати радіоефіри, зокрема, в Гірнику або ж Краматорську. 

«Сподіваюсь, що "Громадське радіо" ще повернеться на частоти у Львові. В інших великих містах країни, зокрема, ми плануємо брати участь у конкурсах на мовлення у Чернігові та Сумах. А поки пропонуємо слухати нас у додатках», — додала Курманова.

«Громадське радіо» розпочало тимчасове мовлення у Львові на початку осені 2022 року. Згідно з останнім дослідженням компанії, щотижнева аудиторія радіомовника становила понад 44 тисячі слухачів, а середня добова аудиторія — 13 340 людей.

У жовтні цього року «Громадське радіо» розпочало тестове мовлення в Херсоні на частоті 94.4 FM. Окрім цього, воно мовить у Києві — 99.4 FM, Гірнику — 91.4 FM, Краматорську — 90.9 FM, Миколаєві — 88.3 FM, а також Нікополі — 91.5FM.

Нагадаємо, представниця ТОВ «Мюзікрадіо», яке отримало частоту 93.3 МГц у Львові, ведуча Соня Сотник розповіла, що мовник планує запустити локальні новини у Львові: «Багато наших слухачів переїхали на Західну Україну і у своєму стресовому стані не знайшли радіо “Релакс”. Ми б хотіли повернути нашим слухачам спокій».

Варто зазначити, що ТОВ «Мюзікрадіо» входить у групу «Тавр». Її співвласниками є Руслан Баграєв (50%), Ігор Чернишов (24%), Микола Баграєв (19%), Максим Павленко (5%) та Олег Невельчук (2%).

На частоту 93.3 FM претендували ПГО «Громадське радіо» «Телерадіокомпанія «Громадське радіо», м. Київ, ТОВ «Радіо Мікс», м. Дніпро, і ТОВ «Контент менеджмент груп», м. Луцьк, Волинська обл.

Загалом у конкурсі Нацради на вільні радіоканали (для розвитку місцевих і регіональних мереж) взяли участь 24 компанії. Перелік переможців можна переглянути тут

Фото: «Громадське радіо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
765
Читайте також
11.12.2023 16:36
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 022
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду