«Громадське радіо» звернулося до кіберполіції за фактом DDoS-атак

«Громадське радіо» звернулося до кіберполіції за фактом DDoS-атак

9 Листопада 2023
684
9 Листопада 2023
18:49

«Громадське радіо» звернулося до кіберполіції за фактом DDoS-атак

684
Окрім кібернападу, на пошту і в соцмережах «Громадського радіо» надійшли погрози колективу, в яких було сказано, що атаки триватимуть надалі.
«Громадське радіо» звернулося до кіберполіції за фактом DDoS-атак
«Громадське радіо» звернулося до кіберполіції за фактом DDoS-атак

«Громадське радіо» звернулося до кіберполіції за фактом масштабних DDoS-атак протягом 8–9 листопада. Команда очікує реакції правоохоронних органів.

Зранку 8 листопада в багатьох користувачів сайту «Громадського радіо» були проблеми з доступом до домену hromadske.radio.

За інформацією технічної команди мовника, ця DDoS-атака мала масштаб приблизно в 75 млн запитів за 30 хвилин, тоді як зазвичай на сайті фіксують 5 мільйонів запитів за добу.

Невдовзі після початку масштабних атак зранку 8 листопада повноцінну роботу сайту вдалося відновити, однак протягом того ж дня та зранку 9 листопада кібернапади на сайт мовника продовжилися. 

«Крім DDoS-атаки, на пошту і в соцмережах "Громадського радіо" надійшли погрози колективу, в яких було сказано, що атаки будуть тривати. Також невідомі особи телефонували на студійний телефон "Громадського радіо" з погрозами і образами. Їм відповідав звукорежисер. Він також потім повідомив про це СБУ», — розповіли на Громадському.

Останніми днями хакери здійснюють кібератаки на українські медіа. Зокрема, 7 листопада з 16:00 до 17:00 росіяни атакували ефір телемарафону «Єдині новини». Українські глядачі могли помітити, що трансляція переривалася російськими музичними кліпами і пропагандою.

Наступну атаку на телемарафон зафіксували 9 листопада. За інформацією джерел «Детектора медіа», впродовж певного часу були вимкнені супутникові канали Суспільного, а в ефірі «Ради» фіксували трансляцію російської музики.

Фото: «Громадське радіо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
684
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду