У Херсоні працюють десять українських радіостанцій

У Херсоні працюють десять українських радіостанцій

21 Грудня 2023
824
21 Грудня 2023
17:40

У Херсоні працюють десять українських радіостанцій

824
Окрім цього, після деокупації в Херсоні створили місцеве радіо «X.ON», якому нещодавно видали дозвіл на мовлення на FM-частотах.
У Херсоні працюють десять українських радіостанцій
У Херсоні працюють десять українських радіостанцій

У Херсоні наразі можна почути десять радіостанцій. Про це в інтерв’ю Укрінформурозповів представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення в Херсонській області Сергій Мовчан.

Після звільнення Херсона свою роботу в місті відновили радіо «Промінь», «Українське радіо», радіо «Культура», «Армія FM», «Перець FM», радіо NV, радіо «П’ятниця», радіо «Байрактар», «Radio Roks». З 16 жовтня цього року  тестове мовлення також розпочало «Громадське радіо».

Окрім того, після деокупації в Херсоні створили місцеве радіо «X.ON».

«За підтримки ОВА створили проєкт "X.ON". Вони вперше вийшли в ефір у річницю звільнення Херсона, близько місяця пропрацювали як інтернет-радіо. Коли був конкурс, подалися на частоту, отримали позитивне рішення від Нацради (…) Так що у нас народжується херсонське місцеве радіо. Це дуже класно», — сказав Сергій Мовчан.

Як зауважив представник Нацради в Херсонській області, згідно із Законом України «Про медіа», переможець конкурсу зобов’язаний розпочати мовлення впродовж року з дня оприлюднення рішення про видачу ліцензії. Мовчан припускає, що це зможуть зробити оперативно, адже перші кроки в цьому напрямку вже є.

Нагадаємо, восени 2022 року ЗСУ звільнили правобережну частину Херсонщини, зокрема місто Херсон. Частина області на лівому березі Дніпра тимчасово захоплена російськими окупантами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
824
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду