У російській телекомпанії, де працює «воєнкор» Піддубний, заявили, що він живий, але важко поранений

У російській телекомпанії, де працює «воєнкор» Піддубний, заявили, що він живий, але важко поранений

7 Серпня 2024
2046
7 Серпня 2024
23:30

У російській телекомпанії, де працює «воєнкор» Піддубний, заявили, що він живий, але важко поранений

2046
Цю інформацію підтвердили депутат Держдуми,телеканал міноборони РФ «Звезда» і пропагандистка Маргарита Симоньян.
У російській телекомпанії, де працює «воєнкор» Піддубний, заявили, що він живий, але важко поранений
У російській телекомпанії, де працює «воєнкор» Піддубний, заявили, що він живий, але важко поранений

У «Всеросійській державній телерадіокомпанії» заявили, що їхній співробітник та «воєнкор» Євгеній Піддубний живий — його лише поранено і він перебуває в лікарні. Про це повідомляє «Медуза». «Співробітник пропагандистського холдингу постраждав через атаку безпілотника, стверджують у компанії», — йдеться у повідомленні. 

Раніше «Медуза» з посиланням на російського «воєнкора» Юрія Котьонка поінформувала, що порання Піддубного підтвердив депутат Держдуми РФ Дмитро Саблін. «За останніми даними, живий. Стан — важкий», — стверджує Котьонок.

«Медуза» також повідомила, що телеканал міноборони РФ «Звезда» з посиланням на лікарів міста Курська стверджує, що Піддубний перебуває в лікарні у вкрай тяжкому стані. Поранення «воєнкора» підтвердила і головна редакторка пропагандистської телекомпанії «RT» Маргарита Симоньян.

Нагадаємо, ввечері 7 серпня депутат Держдуми Михайло Делягін, а також декілька телеграм-каналів російських «воєнкорів» повідомили про загибель одного з найпопулярніших у Росії «воєнкорів»  і співробітника «Всеросійської державної телерадіокомпанії» Євгенія Піддубного. 

Про загибель кореспондента ВДТРК повідомив також колишній народний депутат України Олег Царьов, який нині переховується в Росії. Царьов стверджував, що ВДТРК підтвердила смерть Піддубного.  

На момент оприлюднення інформації про загибель «воєнкора» на телеканалі «Россия 1» транслювали випуск новин, у якому вийшов репортаж Піддубного, проте про загибель репортера телеканал не повідомляв.  

Як зазначає The Insider,  Піддубний — один із найвідоміших російських «воєнкорів». 

«Після захоплення аеропорту “Гостомель” під Києвом Піддубний повідомляв, що це “нове місце російської військової слави”, а російські десантники перебувають "на ближніх підступах" до Києва. Проте за кілька днів російські військовослужбовці здали “Гостомель”, про що в репортажах пропагандистських каналів не повідомлялося. Загалом Піддубний відомий вкрай оптимістичними репортажами про те, як Росія послідовно все захоплює та захоплює українські території. Потім ця інформація виявляється помилковою», — пише видання. 

Нагадаємо, в липні 2022 року Служба безпеки України оголосила про підозру пропагандисту Всеросійської державної телерадіокомпанії Євгену Піддубному. Його підозрюють у поширенні матеріалів, в яких він виправдовував збройну агресію Росії проти України і підтримував дії окупантів.

У 2018-му Піддубний був довіреною особою кандидата в президенти РФ Володимира Путіна. Має нагороди «За заслуги перед Батьківщиною», «За відвагу», «Орден мужності», «Орден Олександра Невського».

З 16 березня 2022 року Піддубний як працівник ВДТРК і «військовий експерт» веде репортажі із зони активних бойових дій на території України. Він висвітлює події з позицій Кремля, називає вторгнення військ РФ в Україну «спецоперацією», поширює пропагандистські наративи про «денацифікацію», заперечує злочини окупантів щодо українських військових та мирного населення, надає «експертні» коментарі, створює позитивний образ російських військових, «демонізує» чинну владу України та ЗСУ.

Пропагандистські дописи Піддубний також публікує у своєму телеграм-каналі.

Фото: Євгеній Піддубний / «Медуза» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2046
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду