РосЗМІ: Z-блогер Андрій Морозов застрелився, не витримавши цькування «колег»

РосЗМІ: Z-блогер Андрій Морозов застрелився, не витримавши цькування «колег»

21 Лютого 2024
5955
21 Лютого 2024
10:24

РосЗМІ: Z-блогер Андрій Морозов застрелився, не витримавши цькування «колег»

5955
У передсмертному пості «Мурз» скаржився на жорстку критику з боку інших пропагандистів через його заяви про втрати російської армії під Авдіївкою.
РосЗМІ: Z-блогер Андрій Морозов застрелився, не витримавши цькування «колег»
РосЗМІ: Z-блогер Андрій Морозов застрелився, не витримавши цькування «колег»

Російський Z-блогер Андрій Морозов з позивним «Мурз» наклав на себе руки. Про це з посиланням на пропагандистські російські телеграм-канали повідомила «Медиазона», яка опублікувала передсмертну записку «воєнкора», розміщену в його каналі «Нам пишут из Янины».

За попередньою інформацією, Z-блогер застрелився. У своїй передсмертній записці він поскаржився на цькування з боку «політичних повій на чолі з Володимиром Соловйовим».

«Вороги мої не приходять битися зі мною в рукопашній сутичці, вони атакують мене чужими руками», — йдеться в дописі на телеграм-каналі «Нам пишут из Янины».

18 лютого Морозов опублікував пост, у якому повідомив, що низка підрозділів ЗС РФ у боях за Авдіївку «сточені під нуль». Втрати російської армії на цій ділянці за чотири місяці, зауважив він, перевищили ті, що Росія зазнала в афганській війні. 

«З жовтня від Невельського до Новоселівки 16 тисяч безповоротних втрат з нашого боку та близько 300 одиниць вибитої бронетехніки», — написав у своєму пості Z-воєнкор.

Публікація викликала бурхливу дискусію в Z-каналах. Блогера, зокрема, жорстко критикували пропагандисти Юлія Вітязєва та Армен Гаспарян в ефірі «Соловйов Live». 20 лютого Морозов видалив пост. У передсмертній записці він зазначив, що його змусили це зробити.

«Товаришу полковнику, за вашим наказом мене змусили видалити пост із мого телеграм-каналу “Нам пишут из Янины”. А вас змусило віддати цей наказ ваше командування, спираючись на стару добру армійську колективну відповідальність. Не видалить — не дамо постачання. Снарядів. Коптерів. Нових танків та БМП. А його, ваше командування, змусили це зробити політичні повії на чолі з Володимиром Соловйовим, які сц*ть самі приїхати та натиснути на курок. Що ж, я це зроблю сам. Сам розстріляю себе, якщо ніхто не наважиться взяти на себе цю дріб’язкову справу. А вам дадуть танки та коптери», — йдеться у повідомленні.

Вже після видалення посту, 20 лютого, у Кремлі відбулася зустріч Путіна та Шойгу, на якій обговорювали взяття Авдіївки. Міністр оборони РФ доповів про взяття міста «за мінімальних втрат».

Морозов — один із творців «Координаційного центру допомоги Новоросії» та колишній лідер націонал-сталіністської групи «Червоний бліцкриг», нагадує «Медиазона». У 2000-х він провів кілька провокаційних акцій — зокрема, закидав помідорами політика Іллю Яшина, публіцистку Юлію Латиніну та головного редактора «Московського комсомольця» Павла Гусєва.

У 2008 році Морозова засудили до трьох років колонії після обстрілу офісу «Єдиної Росії» на Кутузовському проспекті в Москві. З 2014-го до 2015 року, як повідомляв сам блогер, він брав участь у бойових діях на території України.

Читайте також: 

Фото: росЗМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5955
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду