Головні російські «воєнкори» заробляють у своїх ТГ-каналах близько 1 млн рублів на місяць

Головні російські «воєнкори» заробляють у своїх ТГ-каналах близько 1 млн рублів на місяць

31 Липня 2023
1482
31 Липня 2023
22:41

Головні російські «воєнкори» заробляють у своїх ТГ-каналах близько 1 млн рублів на місяць

1482
«Воєнні» блогери рекламують інші телеграм-канали, а також продукцію російських компаній-виробників ножів.
Головні російські «воєнкори» заробляють у своїх ТГ-каналах близько 1 млн рублів на місяць
Головні російські «воєнкори» заробляють у своїх ТГ-каналах близько 1 млн рублів на місяць

Найпопулярніші «воєнкори» заробляють на рекламі близько 1 млн рублів на місяць, повідомляє «Агентство. Новости», яке зробило власні підрахунки.

Ці мільйони — суттєва прибавка до їхньої зарплати за основним місцем роботи: більшість «воєнних» блогерів — співробітники державних видань, пише «Агентство». Найвищі прибутки в телеграмі виявилися у «воєнкорів» з російського державного медіахолдингу «ВДТРК».

Щоби оцінити доходи засновників провідних телеграм-каналів, які «інформують» росіян про війну в Україні, «Агентство» підрахувало кількість рекламних інтеграцій, що з'явилися на п'яти найпопулярніших авторських каналах із січня по кінець липня 2023-го року. За підсумками аналізу складено список найбільш високооплачуваних «воєнних» блогерів.

«Воєнкор» ВДТРК Олександр Сладков (1,05 млн підписників) з січня по кінець липня заробив більше 11,1 млн рублів (близько 1,6 млн на місяць). Вартість рекламної інтеграції в його каналі — 110 тис. рублів. Телеграм-канал Сладкова публікував рекламу навіть у день заколоту Пригожина, 24 червня.

Ще один «воєнкор» з ВДТРК, Євген Піддубний (850 тис. підписників), отримав з початку року близько 9,1 млн рублів (1,3 млн на місяць). Вартість рекламного поста в його телеграм-каналі — 100 тис. рублів.

Найдорожча реклама серед провладних «воєнкорів» у Семена Пегова (1,27 млн підписників) — 170 тис. рублів за пост. У 2023 році Пегов заробив на комерційній рекламі не менше 8,8 млн рублів (1,2 млн на місяць). Він також продає в телеграмі сувенірну продукцію під брендом WarGonzo (назва його каналу).

«Воєнкор» «Комсомольської правди» Олександр Коц (646 тис. підписників) у 2023 році отримав від свого блога близько 5,8 млн рублів (830 тис. на місяць).

«Воєнний» блогер Юрій Котенок за вказаний період заробив понад 3,6 млн рублів (близько 500 тис. на місяць). Вартість рекламного поста на його каналі — 35 тис. рублів. Котенок продає реклами навіть більше, ніж його колеги, які популярніші за нього. За місяць він може опублікувати до 25 інтеграцій.

Журналісти «Агентства» також проаналізували рекламний контент «воєнкорів». Переважно це реклама інших телеграм-каналів. Крім того, «воєнні» блогери активно рекламують ножі. Декілька постів на місяць у різних «воєнкорів» можуть закуповувати «Кузня Назарова В. В.», а також виробники «кізлярських ножів» та «фінок НКВС».

Як повідомлялося раніше, президент РФ Володимир Путін підтримав пропозицію окремих російських «воєнкорів» створити робочу групу при Адміністрації президента РФ з метою висвітлення війни проти України та інтеграції «воєнкорів» у прокремлівський інформаційний простір.

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1482
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду