СБУ оголосила про підозру пропагандисту ВДТРК Піддубному

СБУ оголосила про підозру пропагандисту ВДТРК Піддубному

15 Липня 2022
4837
15 Липня 2022
08:08

СБУ оголосила про підозру пропагандисту ВДТРК Піддубному

4837
Він працює «військовим кореспондентом» на тимчасово окупованих територіях України.
СБУ оголосила про підозру пропагандисту ВДТРК Піддубному
СБУ оголосила про підозру пропагандисту ВДТРК Піддубному

Служба безпеки України оголосила про підозру пропагандисту Всеросійської державної телерадіокомпанії Євгену Піддубному. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Піддубного підозрюють у поширенні матеріалів, в яких він виправдовував збройну агресію Росії проти України і підтримував дії окупантів.

Зазначається, що Піддубний має звання Заслуженого журналіста РФ. У 2018-му був довіреною особою кандидата в президенти РФ Володимира Путіна. Має нагороди «За заслуги перед Батьківщиною», «За відвагу», «Орден мужності», «Орден Олександра Невського».

З 16 березня 2022 року Піддубний як працівник ВДТРК і «військовий експерт» веде репортажі із зони активних бойових дій на території України. Він висвітлює події з позицій Кремля, називає вторгнення військ РФ в Україну «спецоперацією», поширює пропагандистські наративи про «денацифікацію», заперечує злочини окупантів щодо українських військових та мирного населення, надає «експертні» коментарі, створює позитивний образ російських військових, «демонізує» чинну владу України та ЗСУ.

Пропагандистські публікації Піддубний публікує також у своєму телеграм-каналі.

Йому оголошено підозру за ч. 2 ст. 436-2 ККУ (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України). Тепер Піддубному загрожує до п'яти років обмеження або позбавлення волі.

У травні 2022 року Євген Піддубний потрапив до санкційних списків Великої Британії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4837
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду