Партія Жириновського відкриє на окупованих територіях уже другу «школу воєнкорів»

Партія Жириновського відкриє на окупованих територіях уже другу «школу воєнкорів»

31 Січня 2024
1264
31 Січня 2024
14:15

Партія Жириновського відкриє на окупованих територіях уже другу «школу воєнкорів»

1264
До пропагандистської «школи» активно залучають людей та студентів з окупованих територій України. А назвали її на честь загиблого російського «воєнкора» Бориса Максудова, який знімав репортажі з війни.
Партія Жириновського відкриє на окупованих територіях уже другу «школу воєнкорів»
Партія Жириновського відкриє на окупованих територіях уже другу «школу воєнкорів»

27 січня російська партія ЛДПР, засновником якої є Володимир Жириновський, у своєму телеграм-каналі анонсувала початок реєстрації на другий набір «Школи молодого воєнкора імені Бориса Максудова».

Як зазначено в повідомленні ЛДПР, проєкт спрямований на студентів та вже дійсних журналістів, які хочуть більше дізнатися про роботу «воєнного кореспондента». До участі залучають людей з тимчасово окупованих територій України. 

Участь у пропагандистському проєкті є цілком безкоштовною, а щоб доєднатися, достатньо заповнити заявку. Окрім ПІБ, номеру телефону та місця проживання треба надати свій профіль у російському вконтактє й телеграмі та мотиваційний лист, що розкриває силу зацікавленості абітурієнта в пропагандистській школі. 

Серед спікерів будуть такі пропагандисти, як Ізабелла Ліберман, яка працює «воєнкоркою», документуючи будні російських військових. А також Василь Ткач, кореспондент пропагандистського видання «Украина.ру». 

Учасникам обіцяють розкрити «важливість роботи з інформацією, навчити виявляти фейки та апелювати фактами». На них чекає 10 лекцій та 5 практичних завдань. Фінал проєкту відбудеться в Москві. 

Зазначимо, що проєкт названий на честь російського пропагандиста Бориса Максудова, кореспондента «Россия 24», який помер після обстрілу в Запорізькій області в листопаді 2023 року від множинних осколкових поранень та відкритих переломів. Борис Максудов був відомий тим, що разом з низкою інших російських «воєнкорів» запустив університет «Синергія» — серію майстеркласів для росіян, які хотіли стати воєнними журналістами й поїхати на війну в Україну.

Нагадаємо, в листопаді 2023 року російські окупанти відкрили онлайн «Школу воєнкора», куди залучали зокрема й охочих з тимчасово окупованих територій України. Одним зі спікерів мав бути Борис Максудов, а найактивнішим учасникам обіцяли поїздку на фронт у тил.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що окупанти відкривають на захоплених територіях України «школи блогерів» через дефіцит пропагандистських кадрів. Також ми писали про те, що на території тимчасово окупованої частини Запорізької області почала працювати пропагандистська медіашкола «Медиатополь», яку підтримують з федерального бюджету Росії.

Фото: Борис Максудов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1264
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду