Микита Потураєв: Телемарафон уже не виправдовує виділених на нього коштів

Микита Потураєв: Телемарафон уже не виправдовує виділених на нього коштів

5 Серпня 2024
3262
5 Серпня 2024
14:23

Микита Потураєв: Телемарафон уже не виправдовує виділених на нього коштів

3262
На думку голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, нині марафон перебуває в стані кризи, згідно з показниками, які знижувалися впродовж 2024 року, але варто шукати рішення.
Микита Потураєв: Телемарафон уже не виправдовує виділених на нього коштів
Микита Потураєв: Телемарафон уже не виправдовує виділених на нього коштів

Спільний телемарафон «Єдині новини» сьогодні вже не виправдовує виділених на нього коштів. Про це в інтерв’ю для «РБК-Україна» сказав голова комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутат від партії «Слуга народу» Микита Потураєв.

«Я вважаю, що вже не виправдовує. З іншого боку, у нас НСТУ (Національна суспільна телерадіокомпанія України. — Ред.) теж має достатньо значний бюджет. Чи можна сказати, що НСТУ не виправдовує цих грошей? Можна, і дехто навіть так говорить. З іншого боку, НСТУ є джерелом перевіреної, достовірної інформації. Чи бувають у них помилки? Звісно, бувають. Чи бувають у них відхилення від абсолютної політичної нейтральності? Бувають. Але таке трапляється всюди, і на ВВС теж», — вважає він.

Нардеп висловив думку, що в межах телемарафону мають бути представлені всі політики, які мають проукраїнську позицію.

«Але марафон складається тепер з приватних виробників, є лише один державний канал, "Рада". А приватним виробникам ніхто ніколи не міг закинути, що вони мають жорстко дотримуватися політичної нейтральності, бо це приватні медіа. Знову-таки, я вважаю, що такі перекоси — це негарно, вони викликають зауваження з боку західних партнерів», — сказав Потураєв, водночас відзначивши, що загалом марафон подає якісну інформацію та не транслює фейки.

На думку нардепа, нині марафон перебуває в стані кризи, згідно з показниками, які знижувалися впродовж 2024 року, але варто шукати рішення.

«І коли постане питання про фінансування, так само поставити питання: а які є плани — що країна отримає на ці гроші?» — резюмував Потураєв.

Читайте також:

Колаж: Микола Шиманський / «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3262
Читайте також
24.05.2024 09:00
Олександр Морський
для «Детектора медіа»
10 060
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ілля
11 год. тому
Марафон говорит правду й без фейків????????????????????????????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду