Журналістка Ірина Сампан стала шефредакторкою новин на «Громадському радіо»

Журналістка Ірина Сампан стала шефредакторкою новин на «Громадському радіо»

1 Серпня 2024
704
1 Серпня 2024
08:50

Журналістка Ірина Сампан стала шефредакторкою новин на «Громадському радіо»

704
Разом з Іриною Сампан виконувати обовʼязки шефредакторки буде заступниця головної редакторки Громадського радіо Руслана Кравченко.
Журналістка Ірина Сампан стала шефредакторкою новин на «Громадському радіо»
Журналістка Ірина Сампан стала шефредакторкою новин на «Громадському радіо»

Журналістка й ведуча Ірина Сампан з 1 серпня заступила на посаду шефредакторки новин на «Громадському радіо». Про це вона написала у фейсбуку. 

У коментарі «Детектору медіа» Ірина Сампан зазначила, що «Громадське радіо», як одне з небагатьох білих медіа в Україні, має на меті дбати про незалежну і чесну журналістику навіть попри виклики повномасштабної війни.

«Перш за все, ми з командою будемо продовжувати дбати про ті цінності, які несе радіо вже багато років. Проте деякі фокуси я вже собі визначила. Акцент на оперативність та ексклюзивність, проте без втрати здорового ґлузду та без шкоди для безпеки держави і Сил оборони зокрема. Швидке поглинання інформації слухачами, читачами і глядачами вимагає від нас бути більш конкурентоспроможними на ринку. Але ми свідомі того, що глибина висвітлення події, багатовекторність та людяність завжди виграватимуть у довгостроковій перспективі.

Ми завжди відкриті до співпраці з регіонами, не лише з прифронтовими. Для нас важливо мати своїх людей у всіх куточках України, аби наші слухачі могли оперативно отримувати новини, де би вони не виникали. Ще одним важливим напрямком для усієї нашої команди, не тільки мого відділу, це ставати більш видимими, розвивати візуальний цікавий контент, адже радіо більше не може існувати в класичному своєму стилі»,  розповіла Ірина Сампан.

Заступниця головної редакторки Громадського радіо Руслана Кравченко повідомила «Детектору медіа», що разом з Іриною Сампан буде виконувати обовʼязки шефредакторки.

«Насамперед ми плануємо розширювати кореспондентську мережу у Києві та регіонах. Хочемо створити потужну команду власкорів (частина у нас уже є) і першими дізнаватися ексклюзивну інформацію з областей. Тому, якщо ви це читаєте і хочете долучитись до команди незалежного медіа, пишіть нам з Ірою в особисті. І, звісно, ми працюватимемо з аудіоновинами, щоб щогодини ви першими чули оперативну, незаангажовану, важливу інформацію. Все як я люблю)», - зазначила Руслана Кравченко. 

Раніше шефредакторкою на  «Громадському радіо» була журналістка та ведуча Віола Бурда.

Оновлено: У коментарі «Детектору медіа» Віола Бурда зазначила, що була шефредакторкою «Громадського радіо» з листопада 2019 по 31 липня 2024. 

«Я не вирішувала залишити посаду. Її прибрали як опцію. Натомість запровадили (фактично повернули) посади 2 випускових редакторок дня, які працюватимуть 7 днів через 7 днів. Але назвали ці посади "шеф-редакторка". Мені запропонували бути однією з випускових редакторок. Я відмовилася», - розповіла Віола Бурда.

Також вона додала, що опція випускових редакторок дня була і раніше, однак з початком повномасштабного вторгнення Росії редакція змінювала роботу.

«З 1 серпня заступаю на посаду шефредакторки новин на “Громадському радіо”. Перш за все, хочу подякувати за довіру мені цілого відділу професіоналів — це новинарі/-рки, які щогодини видають новини, столичні та регіональні кореспонденти/-тки по всій країні, зокрема у прифронтових регіонах. Всі вони дозволяють вам, слухачам, оперативно дізнаватися інформацію, чути не тільки Київ, а й інші області України. Це величезна відповідальність для мене і шмат роботи всього радіо. Сподіваюсь, ми разом зможемо продовжити важливе звучання незалежного радіо», — написала Сампан. 

Журналістка зазначила, що «Громадське радіо» — це її альма-матер у професії, саме сюди вона у 2014 році прийшла практиканткою, поїхала у перше відрядження на фронт, за кордон, тут вичитувалася, виписувалася, виговорювалася.

Нагадаємо, у квітні головною редакторкою «Громадського радіо» стала Вікторія Єрмолаєва.

Фото: Iryna Sampan / фейсбук 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
704
Читайте також
08.08.2024 15:39
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
423
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду