Суд відмовив Медведчуку в поновленні адвокатської діяльності в Україні

Суд відмовив Медведчуку в поновленні адвокатської діяльності в Україні

26 Липня 2024
1249
26 Липня 2024
15:57

Суд відмовив Медведчуку в поновленні адвокатської діяльності в Україні

1249
У касаційній скарзі Медведчук апелював до того, що суд першої інстанції помилково вніс його справу до категорії справ незначної складності.
Суд відмовив Медведчуку в поновленні адвокатської діяльності в Україні
Суд відмовив Медведчуку в поновленні адвокатської діяльності в Україні

Касаційний адміністративний суд відмовив колишньому народному депутату та підозрюваному в державній зраді Віктору Медведчуку у відкритті касаційного провадження щодо нібито незаконного позбавлення його права на адвокатську діяльність в Україні. Про це розповідає громадська ініціатива «Голка», яка має текст рішення.

У повідомленні медіа йдеться, що ухвалу винесли 25 липня. Склад колегії: Сергій Уханенко, Олександр Прокопенко, Ольга Кашпур.

Голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області Володимир Поліщук зазначив, що торік розглянули скаргу Титикала й Костіна і притягнули Медведчука як адвоката до дисциплінарної відповідальності.

У касаційній скарзі Медведчук апелював до того, що суд першої інстанції помилково вніс його справу до категорії справ незначної складності й апелював до того, що ця справа має велике значення.

«Представник позивача зазначає, що в контексті питань, які вирішуються в цій справі, остання має значний суспільний інтерес, оскільки має важливе виняткове значення для інституту адвокатури в Україні та може значно вплинути на права та інтереси осіб, які, згідно закону, мають займатися адвокатською діяльністю. Однак колегія суддів відхиляє такі доводи, оскільки результат вирішення кожної з таких справ… залежить виключно від індивідуальних обставин спору та різного в кожному випадку доказів та обставин. Проаналізувавши вказані скаржником доводи…, Судом не виявлено того, що розгляд справи становить значний суспільний інтерес», — ідеться в ухвалі Верховного Суду.

Журналісти «Голки» повідомляють, що інтереси Віктора Медведчука у цій справі представляє адвокат Олексій Калінніков, який водночас є викладачем у Вищій школі адвокатури Національної асоціації адвокатів України. Цю Асоціацію багато років поспіль очолює соратниця Медведчука — Лідія Ізовітова.

Нагадаємо, напередодні речниця Офісу Генерального прокурора Надія Максимець повідомила, що колишній народний депутат та підозрюваний у державній зраді  Віктор Медведчук проходить як підозрюваний у трьох кримінальних провадженнях, а також наразі перевіряється його причетність до вчинення низки злочинів у рамках інших справ. 

Читайте також: 

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1249
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду