Режисер документального серіалу про  ФК «Шахтар» передав нагороду Sports Emmy Awards  Рінату Ахметову

Режисер документального серіалу про ФК «Шахтар» передав нагороду Sports Emmy Awards Рінату Ахметову

14 Червня 2024
932
14 Червня 2024
23:40

Режисер документального серіалу про ФК «Шахтар» передав нагороду Sports Emmy Awards Рінату Ахметову

932
Серіал українського режисера Володимира Мули та британця Алекса Ґейла "Футбол має тривати" переміг у номінації "Найкращий документальний серіал". Фільм розповідає про долю про українського футбольного клубу "Шахтар" в умовах повномасштабної війни Росії проти України.
Режисер документального серіалу про  ФК «Шахтар» передав нагороду Sports Emmy Awards  Рінату Ахметову
Режисер документального серіалу про  ФК «Шахтар» передав нагороду Sports Emmy Awards  Рінату Ахметову

Режисер документального серіалу Football Must Go On ("Футбол має тривати") Володимир Мула передав в Києві нагороду Sports Emmy Awards президенту футбольного клубу "Шахтар" Рінату Ахметову. Відео передачі призової статуетки ФК "Шахтар" оприлюднив на своєму YouTube-каналі.

Отримуючи статуетку, Рінат Ахметов сказав, що режисер чотирисерійного документального фільму зробив добру та велику справу. 

"Ви цілий рік працювали з командою, ви розповідали усьому світу про Україну, про те, як на нас напав ворог, про дух і мужність українського народу, про незламність українського народу", – зазначив Ахметов. 

У свою чергу Володимир Мула наголосив, що завдяки серіалу команді вдалося розповісти світові не лише про український спорт, а й про життя українців, які перебувають у дуже непростих умовах. 

"Для мене ця нагорода, звісно, визнання, але, що важливіше, це те, що з великої сцени Emmy  нам вдалося розказати про Україну, про українців, про те, що у нас  відбувається. І мені здається, що це набагато важливіше, ніж тримати в руці статуетку. Тому що ми повинні розуміти, що важко тримати увагу до України і те, що нам вдалося крізь призму спорту, завдяки максимальному сприянню ФК "Шахтар" розповісти світові про війну в Україні – це дуже здорово! Це дуже класний механізм донесення інформації, тому що спортивна аудиторія – максимально широка і в нас вийшла не спортивна документалка, а спортивно-соціальна документалка з тими кодами, які потрібні нам", – сказав режисер.  

Церемонія нагородження премією Sports Emmy Awards відбулася 22 травня у Нью-Йорку. Документальний серіал "Football must go on" українського режисера Володимира Мули та британця Алекса Ґейла про донецький футбольний клуб "Шахтар", знятий на замовлення Paramount+, переміг у номінації "Найкращий документальний серіал". У цій категорії українсько-британська робота обійшла чотирьох претендентів: «Formula 1: Drive to Survive», «Quarterback» від Netflix, «Monster Factory» від Apple TV та «Hard Knocks» від HBO Max.

Серіал американської кінокомпанії Paramount+ "Футбол має тривати" про український футбольний клуб "Шахтар" переміг у номінації "Найкращий документальний серіал". Фільм розповідає про долю українського клубу в умовах повномасштабної війни Росії проти України.

Володимир Мула — кінорежисер, продюсер, спортивний журналіст, заслужений діяч мистецтв України. Співпрацював з провідними телевізійними мережами, зокрема з британським BBC, американським CBS та сінґапурським CNA; висвітлював «Євробачення», Чемпіонат світу з футболу 2014 і Літні Олімпійські ігри 2016 в Ріо-де-Жанейро, Чемпіонат Європи з футболу 2016 у Франції, Зимові Олімпійські ігри 2018 у Південній Кореї.

Зняв чотири повнометражні документальні фільми: «Американська мрія» (2015), «Американська мрія. У пошуках правди» (2017), а також «Юкі» (2020) про видатних зірок українського походження найвідомішої хокейної ліги світу NHL і «Нація футболу» (2021) про історію становлення української збірної.

Стрічка «Юкі» потрапила до короткого списку AIPS Sport Media Awards 2020 у категорії «Video Documentary». Про історію створення цього фільму Володимир Мула написав спортивно-документальний автобігорафічний роман.

Sports Emmy Awards вручається щорічно за найкращий американський спортивний телепроєкт. Вона присуджується Національною академією телевізійних мистецтв і наук (NATAS) і є частиною широкого спектру нагород «Еммі» для американської телевізійної індустрії.

Фото: shakhtar.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
932
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду