StarLight Media купила бібліотеку контенту закритих каналів Ахметова, – джерела

StarLight Media купила бібліотеку контенту закритих каналів Ахметова, – джерела

21 Червня 2023
2973
21 Червня 2023
14:35

StarLight Media купила бібліотеку контенту закритих каналів Ахметова, – джерела

2973
Серіали «України» вже виходять в ефірі СТБ.
StarLight Media купила бібліотеку контенту закритих каналів Ахметова, – джерела
StarLight Media купила бібліотеку контенту закритих каналів Ахметова, – джерела

StarLight Media придбала бібліотеку контенту «Медіа Групи Україна». Про це повідомляють джерела «Детектора медіа».

До цієї бібліотеки входять серіали, фільми та програми каналів медіагрупи, які влітку минулого року були закриті. За інформацією джерел «Детектора медіа», сума угоди між компаніями становить 5 млн доларів. На початку року у пресслужбі компанії Ріната Ахметова SCM зазначали, що «готові до перемовин з партнерами, які розуміють цінність активів медіагрупи». Серед них і права на контент каналів, які припинили мовлення.

«Детектор медіа» звернувся до StarLight Media та SCM з проханням підтвердити чи спростувати інформацію про продаж бібліотеки. 

У пресслужбі SCM «Детектору медіа» підтвердили інформацію про те, що SLM придбала права на частину серіалів медіагрупи «Україна»: «Після завершення мовлення та виробництва власного контенту з липня 2022 року Медіа Група Україна діє згідно стратегії монетизації наявних бібліотек контенту. Угоди щодо використання напрацьованого контенту Групи укладаються з усіма учасниками українського ринку на відкритих, ринкових умовах. На таких само конкурентних засадах StarLight Media дійсно придбала ефірні права на частину серіалів, що були вироблені МГУ кілька років тому. За погодженням сторін сума угоди не розголошується».

Водночас в ефірі каналу СТБ з травня виходять детективні серіали каналу «Україна». Як пише Марія Спалєк у своїй статті «Телеканал СТБ показує серіали секонд-хенд. І цим відкрив клондайк», це «Я зрікаюсь» та «Водна поліція». У пресслужбі каналу СТБ зазначили, що  придбали права на ці продукти: «Це перші два серіали, що раніше були на "Україні", які вийшли в наш ефір. І вони не останні».

Нагадаємо, медіакомпанії Ріната Ахметова припинили діяльність у липні 2022 року. Бізнесмен пов’язав це з набуттям чинності «антиолігархічного» закону. 

Восени 2022 року колишні працівники «Медіа Групи Україна» заснували ТОВ «Ми – Україна». 9 жовтня Нацрада видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Ми — Україна». Директор каналу — Ігор Петренко, генеральний продюсер — Юрій Сугак. Зараз команда думає про запуск розважального каналу.

У середині жовтня 2022 року працівники колишнього каналу «Україна 24» оголосили про запуск ютуб-каналу «Ми — Україна».

Колишній директор каналу «Футбол» Олександр Денисов володіє  сімома ютуб-каналами футбольної тематики, що належали колишньому холдингу «Медіа Група Україна». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2973
Читайте також
12.07.2022 10:49
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 779
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
311 дн. тому
Телеканал ICTV2 (холдинг Starlightmedia) дійсно веде покази телесеріалу "Виходьте без дзвінка" виробництва нині неіснуючого каналу "Украïна".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду