До нового пакету санкцій США проти Росії потрапив «Рух перших», який веде пропаганду серед молоді на ТОТ

До нового пакету санкцій США проти Росії потрапив «Рух перших», який веде пропаганду серед молоді на ТОТ

14 Червня 2024
722
14 Червня 2024
02:16

До нового пакету санкцій США проти Росії потрапив «Рух перших», який веде пропаганду серед молоді на ТОТ

722
Загальноросійський «Рух перших» — молодіжна організація, яку створили у Москві за ініціативи диктатора Путіна і яка також діє на тимчасово окупованих територіях України.
До нового пакету санкцій США проти Росії потрапив «Рух перших», який веде пропаганду серед молоді на ТОТ
До нового пакету санкцій США проти Росії потрапив «Рух перших», який веде пропаганду серед молоді на ТОТ

США на тлі переходу Кремля до воєнної економіки запровадили санкції проти Російської Федерації. На сайті міністерства фінансів США повідомляється, що нові американські обмеження запроваджені проти 300 фізичних та юридичних осіб у РФ, Азії, Близькому Сході, Європі, Африці, а також Карибському басейні. 

До санкційного списку, зокрема, потрапив загальноросійський «Рух перших»  —  молодіжна організація, яку створили у Москві за ініціативи диктатора Володимира Путіна. 

Інформаційно-аналітичний онлайн-проєкт про Донбас «Реальна газета» з посиланням на телеграм-канали тимчасово окупованого Луганська розповів про заходи, які «Рух перших» провів на захоплених частинах Луганщини під час святкування так званого Дня Росії 12 червня. 

У самому Луганську активісти цього руху «створювали для пропагандистських медіа картинку радісного святкування “Дня Росії”», пишуть журналісти проєкту,  які цитують повідомлення одного з пропагандистських телеграм-каналів:  «Активісти регіонального відділення “Руху перших” вручали подарунки жителям Республіки, які назвали 5 пісень про країну».  

«Подарунками» були футболки та браслети з логотипом руху, уточнює «Реальна газета». 

Керівниця регіонального відділення «Руху перших» брала участь у врученні російських паспортів молоді тимчасово окупованого Луганська. 

«Також в окупованому росіянами Алчевську дітей зігнали махати повітряними кульками у кольорах прапору РФ та розгортати такий прапор на честь так званого дня Росії. До цього також був причетний “Рух перших”», — повідомляє «Реальна газета». 

«У тематичному заході взяли участь активісти “Руху Перших” з Алчевської соціально-економічної гімназії та Алчевського інформаційно-технологічного ліцею. Діти під музичний супровід представили вокально-хореографічну композицію. Діти одноголосно заявили: “Ми – частина великої країни і цього не відібрати”», — написав пропагандистський ресурс Луганська.  

Раніше ми повідомляли, що  навесні 2023 року окупанти створили «Рух перших» на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Як повідомляв голова Софіївської громади Запорізької області Станіслав Захаревич, зарахування дітей до «Руху перших» відбувається за наявності заяви батьків, яку окупанти вимагають написати в ультимативній формі: «Формально його декларують як добровольчий рух. Батькам передається заява, яку вони мають підписати. Якщо дитині 14 років і більше, вона сама пише заяву і батьків про це навіть не повідомляє. Як я розумію, окупаційна влада сприяє тому, щоб батьки не володіли інформацією про те, чим займаються їхні діти».

За інформацією Станіслава Захаревича, діти старше 14 років мають самостійно зареєструватися для вступу до «Руху перших» через електронну скриньку — їх підключають до особистих кабінетів, прикріплюють до так званих «кураторів» та дають завдання з постійним нагадуванням про Росію: «Тут все пов’язано з націонал-патріотичним на російський лад. Тобто велопробіг, здоровий спосіб життя — з російськими прапорами, георгіївськими стрічками тощо».

На світлині — святкування так званого Дня Росії в тимчасово окупованому Алчевську

Фото з пропагандистського телеграм-каналу Луганська

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
722
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду