Нардеп Максим Бужанський виступив перед курсантами Військового інституту КНУ імені Т. Шевченка

Нардеп Максим Бужанський виступив перед курсантами Військового інституту КНУ імені Т. Шевченка

7 Червня 2024
2387
7 Червня 2024
16:06

Нардеп Максим Бужанський виступив перед курсантами Військового інституту КНУ імені Т. Шевченка

2387
Нардеп нібито розповідав курсантам про «важливість історії» та «сучасний етап державотворення в Україні».
Нардеп Максим Бужанський виступив перед курсантами Військового інституту КНУ імені Т. Шевченка
Нардеп Максим Бужанський виступив перед курсантами Військового інституту КНУ імені Т. Шевченка

Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) провів зустріч курсантів з народним депутатом Максимом Бужанським. Про це Інститут повідомив у фейсбуку, але згодом видалив допис. Скриншоти видаленого допису опублікувала  журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва та інші користувачі фейсбуку. 

Судячи зі скриншоту, зустріч Бужанського зі студентами відбулася 4 червня.

У повідомленні ВІКНУ йшлося, що нардеп виступав на тему «Сучасний етап державотворення в Україні».

Від інституту участь у заході взяли заступник начальника з навчальної роботи полковник Анатолій Лойшин і начальник кафедри військової політології Юрій Пунда.

Інститут повідомив, що курсанти на зустрічі з Бужанським обговорювали «проблеми про важливість навчання та розвитку», «питання про значущість критичного мислення населення»  та інші теми.

В повідомленні вказано, що Бужанський «чітко наголосив про важливість історії, адже історія — це величезна відповідальність народу».

«Детектор медіа» звернувся до ВІКНУ, але поки що не отримав відповіді.

Нагадаємо, нардеп від «Слуги народу» Максим Бужанський був одним з найбільших противників упровадження української мови в різні сфери.  

Зокрема, у грудні 2019 року він вніс до парламенту законопроєкт про скасування закону про мову. Також пропонував подовжити термін права здобувати освіту мовою нацменшини, яка не належить до країн Євросоюзу (тобто російської), до 1 вересня 2023 року.

Бужанський пропонував також скасувати обов’язкове вивчення 80% предметів у школах українською мовою, натомість визначати перелік навчальних предметів, що вивчаються державною мовою, «з урахуванням особливостей мовного середовища».

31 травня 2023 року Бужанський відмовився переходити на українську мову в ефірі телеканалу «Київ». Спершу нардеп своєрідно відповів на вітання «Слава Україні!» — через кілька секунд роздумів промовив «Да… Слава Украине». І відмовився спілкуватися українською мовою, що спровокувало суперечку в ефірі каналу і закінчилося тим, що Бужанський просто відключився від розмови. 

Після цього секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов різко відповів Бужанському, заявивши, що «вся проросійська сволота, яка 30 років ґвалтувала і зраджувала країну, має і буде під корінь зачищена і викинута звідусіль як токсичний московський непотріб».

Також у 2023 році Максим Бужанський, за даними видання «Лівий берег», був серед групи нардепів, які вимагали від спікера парламенту Руслана Стефанчука  надіслати Венеційській комісії на затвердження законопроєкт про заборону РПЦ в Україні, тим самим затягуючи процес прийняття такого рішення українськими нардепами.

Нагадаємо також, що з осені 2023 року по 8 квітня 2024 року кафедру журналістики ВІКНУ очолював соратник Анатолія Шарія по партії Геннадий Ніколайчук.  Після публікації цієї інформації на «Детекторі медіа» у ВІКНУ почали перевірку, а згодом Ніколайчука звільнили. 

Читайте також:

Фото: скриншот/ Marina Daniluk-Yarmolaeva/Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2387
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Офігіти
10 дн. тому
Ви що там у Києві в сосну трахнулись? Пряме включення з Патрушевим курсантам ще не організовують їх російські ректори і лектори? Бужанський військовим курсантам розказував? Про "нацистів" в Україні? Про "не треба опиратись нападу бо росія не нападе"? Клінічні самогубці по ходу пускати незаарештованих агентів рф типу Бужанського чи Смаглюк чи Бойка проповідувати "зберігати рускій мір від "перекручення історії злобними нацистами" - "критичне мислення" Ну від путіна бужанські чекають бонусу за це, а решта ж киян просто ракети або підвали отримають від москви. То що з вами не так?
Sahar
10 дн. тому
Коли ,вже нарешті, Україна очиститься від прокацапської нечисті ?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду