Сергій Череватий замінив соратника Шарія на посаді завкафедри журналістики у Військовому інституті КНУ

Сергій Череватий замінив соратника Шарія на посаді завкафедри журналістики у Військовому інституті КНУ

30 Квітня 2024
1310
30 Квітня 2024
12:37

Сергій Череватий замінив соратника Шарія на посаді завкафедри журналістики у Військовому інституті КНУ

1310
Попередника Череватого зняли з посади «під тиском публічності» — після публікації «Детектора медіа» про те, що у 2019 році він балотувався до Верховної Ради України від «Партії Шарія».
Сергій Череватий замінив соратника Шарія на посаді завкафедри журналістики у Військовому інституті КНУ
Сергій Череватий замінив соратника Шарія на посаді завкафедри журналістики у Військовому інституті КНУ

Начальником кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) призначений полковник Сергій Череватий. Про це повідомила Національна спілка журналістів України та підтвердив у розмові з «Детектором медіа» сам Череватий.

За словами нового керівника кафедри, сьогодні, 30 квітня, — його перший робочий день на новій посаді, головною ціллю приходу на яку він вважає реалізацію досвіду, набутого під час війни. 

Адже, маючи понад 30-річний досвід роботи у військовій журналістиці, Сергій Череватий з перших днів широкомасштабного вторгнення Росії в Україну працював у військово-інформаційній сфері безпосередньо у ЗСУ. І свої знання та досвід збирається імплементувати в навчальні програми військового ЗВО.

Крім того, Череватий має й досвід викладання у Військовому інституті КНУ, вважаючи його рідним для себе. «У мене була розмова з командувачем Сухопутних військ генерал-лейтенантом Олександром Павлюком. Це дуже сучасний генерал, який як ніхто інший розуміє значення інформаційної складової війни. Під час нашої розмови я поділився своїм баченням підготовки військових журналістів, і більшість цих ідей він підтримав», — розповів Сергій Череватий НСЖУ.

Сергій Череватий — фахівець зі стратегічних комунікацій, кандидат політичних наук. Від початку повномасштабного вторгнення, будучи заступником зі стратегічних комунікацій тодішнього командувача оперативно-стратегічного угруповання «Хортиця» Олександра Сирського, організував у Києві Інформаційний штаб. Після того працював речником Східного угруповання військ Збройних сил України.

Нагадаємо, 6 березня 2024 року «Детектор медіа» опублікував новину «Завідувати кафедрою журналістики у військовому виші призначили екскандидата в депутати від “Партії Шарія”». Геннадія Ніколайчука призначили на посаду начальника кафедри восени 2023 року. Як стало відомо «Детектору медіа» з відкритих джерел, у 2019 році Ніколайчук балотувався до Верховної Ради України під номером 20 від «Партії Шарія». Інформація про його участь у парламентських виборах за списками «Партії Шарія» збереглася у відкритих джерелах, зокрема на сайті Руху «Чесно». Партію у вересні 2022 року заборонили в Україні, а самого Анатолія Шарія обвинувачують у державній зраді. 

Джерела «Детектора медіа» у ВІКНУ повідомили, що до публікації керівництво вишу не знало про співпрацю Геннадія Ніколайчука з проросійською політичною силою. Також джерела стверджують, що за кілька тижнів після призначення на посаду начальника кафедри, 8 грудня 2023 року, Ніколайчук отримав звання полковника.

8 квітня 2024 року «Детектору медіа» стало відомо про те, що Геннадія Ніколайчука зняли з посади начальника кафедри журналістики у військовому виші. Як повідомили два джерела «ДМ» у ВІКНУ, це відбулось «під тиском публічності». 

У пресслужбі вишу інформацію про зняття екссоратника Шарія з посади тоді не підтвердили і не спростували. Згідно з офіційною відповіддю на повторний запит «Детектора медіа» за підписом начальника ВІКНУ генерала Анатолія Шевченка, «надання подальших оцінок буде можливим після завершення службового розслідування».

Фото: «АрміяІнформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1310
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду