ДБР провело обшуки в заступника голови КМДА Костянтина Усова

ДБР провело обшуки в заступника голови КМДА Костянтина Усова

4 Червня 2024
1203
4 Червня 2024
21:07

ДБР провело обшуки в заступника голови КМДА Костянтина Усова

1203
За даними джерел «Української правди», слідчі дії стосувалися фактів нібито вимагання посадовцем неправомірної винагороди у одного з перевізників Києва. Сам Усов у коментарі «Детектору медіа» заперечив свою причетність.
ДБР провело обшуки в заступника голови КМДА Костянтина Усова
ДБР провело обшуки в заступника голови КМДА Костянтина Усова

Державне бюро розслідувань (ДБР) 4 червня провело обшуки в приміщеннях Київської міської державної адміністрації (КМДА) та в заступника мера Києва Костянтина Усова. Про це спершу повідомило видання «Українська правда» з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах. 

За даними «УП», слідчі дії стосувалися фактів нібито вимагання посадовцем неправомірної винагороди у одного з перевізників столиці.

Невдовзі після цієї публікації на сайті КМДА офіційно підтвердили, що ДБР проводило слідчі дії у службових приміщеннях відомства. У самого Костянтина Усова вилучили для ознайомлення телефони, компʼютер та особисті кошти.

«Сьогодні слідчі ДБР прийшли в мій кабінет з обшуком. Вилучили компʼютер, мій телефон та особисті кошти. За моєї ініціативи номери кожної купюри зафіксували задля уникнення маніпуляцій. Незважаючи на відсутність ухвали суду про обшук, ми повністю співпрацювали з органами досудового розслідування і готові робити це надалі», — зазначив Костянтин Усов.

Коментар Усова свідчить про те, що справа стосується перевізників.

«Якщо хтось із представників міста брав участь у будь-якій протизаконній діяльності, покривати їх ніхто не буде. Це не у моїх правилах. Звісно, прозорість не завжди задовольняє гравців ринку. Ми пам’ятаємо і замовні протести маршрутної мафії, погрози та шантаж працівників мерії міста, а також численні кримінальні провадження, обшуки та оперативно-розшукові дії, які проводилися представниками різних правоохоронних органів під час загострення правовідносин з приватними перевізниками у минулому. Тому ми абсолютно відкриті допомогти слідству і у цьому випадку», — прокоментував Усов.

У коментарі «Детектору медіа» посадовець заперечив свою причетність до вимагань неправомірної винагороди, а також додав, що якщо хтось брав участь у протизаконній діяльності, «нехай їде до в'язниці». 

Нагадаємо, з 2021 року Костянтин Усов обіймає посаду заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень. З 2014 до 2019 року він був народним депутатом VIII скликання, а також заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку.

До початку політичної діяльності Костянтин Усов працював журналістом, зокрема створював матеріали для «Телекритики», «Нового каналу», «Фокусу», «Дзеркала тижня», «Комерсант-Україна», телеканалу «ТВі» та інших видань. 

У квітні 2012 року на каналі «ТВі» відбулася прем'єра спецрозслідування Костянтина Усова «Лук'янівка. Тюрма № 1» про умови перебування у Лук'янівському СІЗО. Для проведення розслідування Усов створив розгалужену по всій тюремній зоні агентурну мережу ув'язнених, які отримали мобільні телефони з відеокамерами та впродовж шести місяців надсилали короткі уривки свого життя.

У травні того ж року Усов став лауреатом премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці».

Фото: Костянтин Усов/КМДА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1203
Читайте також
18.02.2021 16:40
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду