Екснардеп Усов продав радіо у Кривому Розі

Екснардеп Усов продав радіо у Кривому Розі

18 Лютого 2021
1838
18 Лютого 2021
16:40

Екснардеп Усов продав радіо у Кривому Розі

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1838
Це друге медіа, яке він продав за півроку.
Екснардеп Усов продав радіо у Кривому Розі
Екснардеп Усов продав радіо у Кривому Розі

Колишній народний депутат та нинішній член фракції політичної партії «Європейська солідарність» у Київській міськраді Костянтин Усов 12 лютого 2021 року продав «Радіо Кривбас».

Згідно з даними Міністерства юстиції, новим власником «Радіо Кривбас» став Володимир Драгожилов, який вніс у статутний капітал 300 тисяч гривень.

Керівником радіо став Ілля Бойчишинкандидат у депутати міськради від «Опозиційної платформи – За життя».

За даними аналітичної платформи Youcontrol, Бойчишин раніше керував громадською організацією «Кривбасфільм». Він заснував її разом із учасником бойових дій в Афганістані, депутатом облради від Блоку Вілкула «Українська перспектива» Ігорем Доценком та депутатом міської ради від ОПЗЖ Сергієм Смєлим.

Як писав ДМ, 18 лютого 2020 року Костянтин Усов став кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Радіо Кривбас».

Нагадаємо, з вересня 2019 року «Першим міським телеканалом. Кривий Ріг» керувала помічниця народного депутата восьмого скликання від фракції «Блок Петра Порошенка» Костянтина Усова Юлія Баняс. Сам Костянтин Усов у квітні 2020 року став мажоритарним власником каналу (51%) замість Віри Пєснєвої. Потім він продав 51% каналу агрофірмі. Він офіційно власником каналу був один місяць – із 15 квітня по 18 травня 2020 року. Із 18 травня 2020 року «Перший міський телеканал. Кривий Ріг» на 51% належить ТОВ «Агросвіт-К», яке займається вирощуванням зернових культур. Агрофірма заснована на базі колишнього колгоспу «Радушний» й розташоване в смт. Радушне (передмістя Кривого Рогу). У червні 2020 року замість Сергія Литвиненка одним з кінцевих бенефіціарних власників телеканалу «Перший міський телеканал. Кривий Ріг» став член політичної партії «Опозиційний блок» Андрій Муксімов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1838
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду