КЖЕ висловила недовіру Олексію Мацуці та зупинила його членство

КЖЕ висловила недовіру Олексію Мацуці та зупинила його членство

31 Травня 2024
2494
31 Травня 2024
17:09

КЖЕ висловила недовіру Олексію Мацуці та зупинила його членство

2494
У КЖЕ озвучили причину скасування членства ексгендиректора «Укрінформу»: «у зв’язку з втратою довіри».
КЖЕ висловила недовіру Олексію Мацуці та зупинила його членство
КЖЕ висловила недовіру Олексію Мацуці та зупинила його членство

Сьогодні під час засідання у форматі зум-конференції Комісія з журналістської етики (КЖЕ) у складі 11 членів висловила недовіру Олексію Мацуці та зупинила його членство. Про це КЖЕ повідомила на своєму сайті:

«Під час засідання КЖЕ, згідно з пунктом 3.11 Положення про Комісію, та за фактом оприлюднення інформації про цензуру в Укрінформ, зокрема публікації на “Українській правді” “Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ” від 29 травня 2024 року та публікації на Суспільному ““Список бажаних/небажаних спікерів по Чернігівщині був і я за ним не працював”: кореспондент “Укрінформу” про “темники”” від 30 травня 2024 року, Комісія одноголосно ухвалила наступне рішення:

Висловити недовіру члену Комісії з журналістської етики Олексію Мацуці;

Зупинити повноваження члена Комісії з журналістської етики Олексія Мацуки у зв’язку з втратою довіри».

Читайте також:

Олексій Мацука став гендиректором агентства «Укрінформ» 9 листопада 2023 року. А вже 24 травня цього року повідомив, що завершує свою роботу на посаді.

23 травня президент Володимир  Зеленський підписав указ про те, що керівником «Укрінформу» на час воєнного стану має бути військовий. Відтак новим генеральним директором став полковник Сергій Череватий. 

29 травня «Українська правда» оприлюднила статтю «Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ», у якій повідомила, що колишній генеральний директор державного інформаційного агентства «Укрінформ» Олексій Мацука, призначення якого пов'язують з людьми з Офісу президента, поширював серед співробітників «темники», тиснув на працівників, щоб ті звільнялися, і планував переформатувати структуру агенції, щоб призначити на окремі посади «потрібних» людей.

Читайте також: 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2494
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду