Мінкульт підтвердив запорізькому телеканалу МТМ статус критично важливої організації

Мінкульт підтвердив запорізькому телеканалу МТМ статус критично важливої організації

20 Травня 2024
783
20 Травня 2024
17:45

Мінкульт підтвердив запорізькому телеканалу МТМ статус критично важливої організації

783
Власником КП «Муніципальна телевізійна мережа» є Запорізька міська рада.
Мінкульт підтвердив запорізькому телеканалу МТМ статус критично важливої організації
Мінкульт підтвердив запорізькому телеканалу МТМ статус критично важливої організації

Міністерство культури та інформаційної політики визнало запорізький муніципальний телеканал МТМ критично важливою організацією для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Про це свідчить відповідний наказ №361, опублікований на сайті відомства.

«Вважати Комунальне підприємство "Муніципальна телевізійна мережа" таким, що відповідає критеріям, зазначеним у пункті 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76», — йдеться в документі.

Читайте також:

Раніше ми писали про те, що 12 квітня керівниця запорізького комунального телеканалу МТМ Ірина Полієктова заявила про тиск з боку начальника управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Євгена Коваленка. Керівництво телеканалу МТМ звернулось до органів ДБР, Генеральної прокуратури України та керівництва Національної поліції з приводу тиску на ЗМІ з боку Коваленка, зумовленого «його суто приватним інтересом».

Згодом міський голова Запоріжжя розпорядився провести службову перевірку Полієктової та відсторонити її з посади директорки до суду. Обов'язки керівниці комунального підприємства виконує Світлана Зайвенко, начальниця підрозділу загальних питань КП «Муніципальна телевізійна мережа».

Конфлікт між МТМ та Запорізькою міською радою триває багато місяців. У січні 2024 року Нацполіція передала до суду матеріали про притягнення Ірини Полієктової до адміністративної відповідальності. Її звинуватили в тому, що вона влаштувала свою доньку на посаду фахівця з інформаційного забезпечення, а згодом встановила їй надбавки до посадового окладу, не повідомивши про конфлікт інтересів Запорізьку міську раду.

Суд визнав Полієктову винною за двома адмінпротоколами — про працевлаштування доньки в умовах конфлікту інтересів та неповідомлення про це. Оскільки від підписання наказу минуло понад два роки, суд закрив провадження. Ірина Полієктова подала апеляцію на судове рішення, адже вважає, що працівники поліції порушили процедуру збирання доказів та її права при врученні матеріалів.

Полієктова в розмові з «ДМ» стверджує, що саме Євген Коваленко міг сприяти поліції у притягненні її до відповідальності, щоб згодом звільнити її з посади та розірвати контракт. За її словами, з травня 2023 року після призначення на посаду він нібито намагався втручатися в редакційну політику телеканалу, а торік двоє працівників каналу звільнилися через психологічний тиск Коваленка.

Коваленко заперечив «ДМ» свою причетність до правопорушення і запевнив, що не втручався в редакційну політику каналу та не чинив тиску на працівників. 

13 травня Запорізьке районне управління поліції відкрило кримінальне провадження після заяви директорки запорізького муніципального телеканалу МТМ Ірини Полієктової. Розслідування розпочали за статтею про «грубе порушення угоди про працю».

Фото: МТМ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
783
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду