ЄС виділив уже 15 млн євро для підтримки 150 українських ЗМІ національного та регіонального рівнів

ЄС виділив уже 15 млн євро для підтримки 150 українських ЗМІ національного та регіонального рівнів

16 Травня 2024
1161
16 Травня 2024
23:50

ЄС виділив уже 15 млн євро для підтримки 150 українських ЗМІ національного та регіонального рівнів

1161
Представник Євросоюзу також зазначив, що Україна досягла гарних результатів довіри серед світових медіа.
ЄС виділив уже 15 млн євро для підтримки 150 українських ЗМІ національного та регіонального рівнів
ЄС виділив уже 15 млн євро для підтримки 150 українських ЗМІ національного та регіонального рівнів

Європейський Союз виділив уже 15 млн євро для підтримки 150 українських медіа національного та регіонального рівнів, у тому числі на сектор захисту журналістів, Про це повідомив заступник голови представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло під час Х Львівського медіафоруму, передає кореспондент «Укрінформу».

Дюфло підкреслив, що Євросоюз  підтримує українські ЗМІ як на національному, так і на регіональному рівнях, адже робота журналістів є надзвичайно важливою.

«Робота журналістів є надзвичайно важливою. Завдяки їм ми знаємо, що коїть Росія зараз в Україні. В ЄС ми розуміємо, що тут дуже великий громадський простір і різноманіття медіа, але неможливість отримувати доходи від реклами ставить під загрозу роботу журналістів. Саме тому українські ЗМІ зараз дуже залежать від донорської допомоги, щоб мати можливість продовжувати свою роботу. Ми будемо підтримувати ті медіа, які розповідають правду. Ми вже виділили 50 млн євро для підтримки 150 різних медіа національного та регіонального рівнів та, зокрема, на сектор захисту журналістів в Україні», — зазначив представник ЄС в Україні.

Він нагадав, що Україна піднялася на 18 позицій в індексі «Репортерів без кордонів» та досягла гарних результатів довіри серед світових ЗМІ. За його словами, ЄС вітає успіхи у процесах диджиталізації громадського мовника та дотриманні журналістських стандартів.

«Для Європейського Союзу є дуже важливою свобода слова та розвиток незалежних медіа — це основи демократії. Дезінформація — це наш спільний виклик. Ці медіа чинять опір дезінформації, і їх потрібно захищати, бо це дуже велике досягнення і передумова, коли ми говоримо про набуття членства України в ЄС», — додав дипломат.

Нагадаємо, у вересні 2923 року тимчасово повірений у справах ЄС в Україні Ярослав Тимофєюк повідомляв, що .Європейський Союз має поточний портфель проєктів на підтримку українських незалежних медіа на загальну суму в 28 млн євро. За його словами, "під час війни є три найбільших виклики для журналістів. Це їхня особиста безпека, їх фінансове виживання та боротьба з численними маніпуляціями та дезінформацією. І ми в ЄС підтримуємо вас у всіх цих напрямах».

Х Львівський медіафорум (LMF ) об’єднав представників ЗМІ із 36 країн. Фокусна тема X LMF — «Мова для порозуміння: шукати сенси в поляризованому світі». Подія триватиме у Львові впродовж 16–18 травня.

Ознайомитися з програмою форуму можна за посиланням.

LMF відбувається у Львові з травня 2013 року. За 10 років подія об’єднала понад 5500 учасників; участь у лекціях, дискусіях, майстеркласах та обговореннях взяли 600 спікерів з 50 країн світу.

На сцені конференції обговорюють важливе й актуальне для суспільства: війну, відновлення, свободу слова, розвиток медіаринку, міжнародну політику.

У 2023 році Львівський медіафорум тривав з 25 по 27 травня. Фокусною була тема «Після війни чи перед війною. Як цивілізації перемогти хаос?».

Фото: Ремі Дюфло / «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1161
Читайте також
16.05.2024 11:05
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
998
06.05.2024 21:01
Мар'яна Зінченко
Олена Ярема
1 259
16.09.2023 19:00
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
1 994
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду