ЄС виділив на підтримку українських медіа 28 млн євро

ЄС виділив на підтримку українських медіа 28 млн євро

16 Вересня 2023
1917
16 Вересня 2023
19:00

ЄС виділив на підтримку українських медіа 28 млн євро

1917
В ЄС відзначають три головних виклики для українських журналістів: їхня особиста безпека, фінансове виживання та боротьба з численними маніпуляціями та дезінформацією.
ЄС виділив на підтримку українських медіа 28 млн євро
ЄС виділив на підтримку українських медіа 28 млн євро

Європейський Союз має поточний портфель проєктів на підтримку українських незалежних медіа на загальну суму в 28 млн євро. Про це під час медійного форуму «Редколегія. Саміт» повідомив тимчасово повірений у справах ЄС в Україні Ярослав Тимофєюк.

«Під час війни є три найбільших виклики для журналістів. Це їхня особиста безпека, їх фінансове виживання та боротьба з численними маніпуляціями та дезінформацією. І ми в ЄС підтримуємо вас у всіх цих напрямах», — сказав Тимофєюк.

Він зазначив, що зараз перед Україною стоять особливі завдання в контексті стратегічних комунікацій та боротьби з дезінформацією.

«Але ми вважаємо, що і під час війни має бути конкуренція у медійному просторі та доступ до перевіреної, надійної інформації», — наголосив Тимофєюк.

Він привітав «різноманіття голосів» в українських ЗМІ та підкреслив, що в Україні було багато зроблено для забезпечення цієї різноманітності та свободи слова у медіа.

Згідно з проєктом Закону про держбюджет в 2024 році уряд планує витратити на гуманітарно-інформаційну сферу 10,7 млрд грн.

У серпні 2022 року голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв повідомив, що в Україні можуть створити окремий грантовий фонд для підтримки медіа. 

У вересні 2022 року тодішній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що українські медіа та культура потребували термінової підтримки від міжнародної спільноти у розмірі 250 млн євро.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1917
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду