У Євросоюзі регулюватимуть роботу Telegram

У Євросоюзі регулюватимуть роботу Telegram

6 Травня 2024
1140
6 Травня 2024
21:01

У Євросоюзі регулюватимуть роботу Telegram

1140
Telegram призначив бельгійську компанію EDSR своїм європейським представником, що надає повноваження з регулювання платформи бельгійському телекомунікаційному регулятору BIPT.
У Євросоюзі регулюватимуть роботу Telegram
У Євросоюзі регулюватимуть роботу Telegram

Бельгійський інститут поштових послуг і телекомунікацій (BIPT) має стати наглядовим органом, який регулюватиме роботу Telegram на території всього ЄС. Про це повідомляє видання De Standaard.   

BIPT стежитиме за тим, як Telegram реагує на поширення незаконного контенту в месенджері — наприклад, на заклики до насильства, нелегальний продаж зброї та наркотиків. 

«Припустимо, хтось у Нідерландах перебуває в телеграм-каналі, що закликає до насильства щодо синагоги або мечеті, і надсилає повідомлення до Telegram, але виявляє, що нічого не робиться, він може подати скаргу до BIPT», — заявив виданню De Standaard  Матіас Вермеулен з Бюро із захисту даних. 

Якщо Telegram не відповідатиме на скарги користувачів, регулятор зможе його оштрафувати. 

Прессекретар Бельгійського  інституту поштових послуг і телекомунікацій Джиммі Смедтс каже, що офіційне призначення регулятора має відбутися протягом кількох днів з оголошенням у Staatsblad (Офіційному віснику Бельгії).

Видання зазначає, що Бельгія отримала право на нагляд за Telegram завдяки Європейському закону про цифрові послуги. 

Згідно з цими правилами, соціальні медіа також повинні бути представлені в Європі. Telegram, що базується в Дубаї, призначив бельгійську компанію EDSR своїм європейським представником, а тому це дає юрисдикцію бельгійському телекомунікаційному регулятору BIPT. 

«Цей нагляд буде непростим завданням... Telegram — це платформа, яка найменше співпрацює з урядами, і порівняно з іншими додатками тут можливо багато чого. У Німеччині він уже багато років зазнає критики через систематичне ігнорування запитань і заборон з боку поліції, що стосуються, наприклад, каналів із торгівлі зброєю або координації дій проти біженців», — наголошує представник Бюро із захисту даних.  

De Standaard називає месенджер «онлайн-приманкою для крайніх правих, дилерів і терористів». 

Нагадаємо, 25 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11115 «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація». У документі, зокрема, пропонується врегулювати роботу месенджера «Телеграм» в Україні. 

Ініціатор законопроєкту, народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицький, зауважував, що в ньому йдеться не про блокування телеграму, а про те, щоб «запровадити для сервісів, через які поширюється масова інформація, приблизно таке саме регулювання, яке встановлено законодавством для платформ типу YouTube».  

Читайте також: 

Фото: moyo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1140
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду