Катаріна Матернова: Вихід з телемарафону дасть можливість Суспільному розвивати власні програми

Катаріна Матернова: Вихід з телемарафону дасть можливість Суспільному розвивати власні програми

26 Травня 2024
2565
26 Травня 2024
15:49

Катаріна Матернова: Вихід з телемарафону дасть можливість Суспільному розвивати власні програми

2565
Пані посолка вважає, що телемарафон не заважає свободі слова в Україні.
Катаріна Матернова: Вихід з телемарафону дасть можливість Суспільному розвивати власні програми
Катаріна Матернова: Вихід з телемарафону дасть можливість Суспільному розвивати власні програми

Посолка Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, відповідаючи на запитання «Детектора медіа» під час форуму «РазомДіємо Фест», заявила, що вважає розширення мовлення Суспільного на власному каналі компромісом, який дасть змогу Суспільному більше розвивати власне мовлення.

«Я вважаю, що це був хороший компроміс, оскільки це дасть Суспільному можливість мати більший внесок у розвиток власних програм. Ми були давніми прихильниками Суспільного. Я не бачу, чесно кажучи, дихотомії між телемарафоном і свободою слова — у вас є і те, і те.

Ми можемо обговорити, чи має телемарафон існувати в нинішньому вигляді. Але це не означає, що в Україні немає свободи слова. Україна — це країна з дуже яскравим публічним дискурсом, дуже сильними думками з різних сторін», — прокоментувала Катаріна Матернова. 

Під час вступного слова Катаріна Матернова розповіла про те, для чого було організовано «РазомДіємо Фест».

«Ми організували цей захід, щоб відзначити нашу роботу з громадянським суспільством. Ми запустили кампанію, щоб привернути увагу до надзвичайно важливої роботи, яку виконує громадянське суспільство, а саме незалежні журналісти, різні неурядові організації.

Ми також хотіли продемонструвати підтримку, яку Європейський Союз надає громадянському суспільству та різним організаціям. Наразі ми маємо близько 8000 грантів», — зауважила пані посолка.

Катаріна Матернова відзначила єднання української влади та громадянського суспільства з питань європейської інтеграції після 24 лютого 2022 року.

«Ми сказали людям: робіть все, що необхідно, які б потреби не були. Використовуйте наші ресурси для задоволення потреб, де б ви не були: чи в Києві, чи в Сумах, чи в Одесі.

І було справді багато організацій, як ті, що представлені тут, що посилилися. Використовуючи слова Олександри (Матвійчук. — “ДМ”), звичайні люди робили надзвичайні речі в ті дні і відтоді. Багато організацій об’єдналися і зробили неймовірні речі, зокрема українська влада, українські громадяни на шляху до Європейського Союзу.

Тому що 28 лютого 2022 року нас буквально застало зненацька, коли тільки почалося повномасштабне вторгнення.  Керівництво України склало заявку на вступ до Європейського Союзу. Це був дійсно надзвичайний момент», — резюмувала Матернова.

Представництво ЄС в Україні 25 травня в Києві організувало фестиваль «РазомДіємо Фест» у межах всеукраїнської комунікаційної кампанії «Разом діємо. Разом ми — Європа». Кампанія розпочалася 2 травня та має на меті інформування щодо підтримки Європейським Союзом організацій громадянського суспільства й медіа України. 

У третю суботу травня в Україні відзначають День Європи, який святкується 9 травня, коли було підписано Декларацію Шумана. 

Додаткова інформація про підтримку громадянського суспільства та незалежних медіа з боку ЄС тут.

Нагадаємо, 21 травня Суспільне оголосило про початок марафону на Першому каналі в рамках марафону «Єдині новини #UАразом». Суспільне вироблятиме власну частину інформаційного марафону, що транслюватиметься на загальнонаціональному телеканалі Перший. З 21 травня Суспільне посилюватиме на каналі «Перший» інформаційний блок марафону додатковим контентом «Суспільне Новини», «Суспільне. Студія», документальними фільмами власного виробництва та розслідуваннями. 

Читайте також:


Фото: Максим Поліщук, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2565
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
азер
21 дн. тому
Подібні заяви тільки створюють теплу ванну для Суспільного , бо їх риторика направлена пошуки зовнішних ворогів і виправдовує безпорадність керівництва Суспільного.
Тільки давайте без фуфла
21 дн. тому
Для початку скажіть, хто або що заважало розаивати свої програми до шкандалю? Що, марафон? Так і зараз марафон. Що, не було можливості де показувати? А на що ще чотири канали і Культура?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду