Львівський медіафорум працює над створенням Media Excellence Program

Львівський медіафорум працює над створенням Media Excellence Program

12 Грудня 2023
492
12 Грудня 2023
19:32

Львівський медіафорум працює над створенням Media Excellence Program

492
Програма об’єднуватиме проєкти консультаційного та тренінгово-навчального напрямку роботи організації.
Львівський медіафорум працює над створенням Media Excellence Program
Львівський медіафорум працює над створенням Media Excellence Program

Львівський медіафорум повідомив про плани виділити консультаційний і тренінгово-навчальний напрямок роботи організації в Media Excellence Program, яка об’єднуватиме та доповнюватиме ресурси різних проєктів стратегічної, екстреної та психологічної підтримки. 

Для Media Excellence Program планують розробити чіткі й прозорі процедури приймання заявок на консультації чи навчання, оцінювання потреб редакцій та перевірки результативності. Окрім цього, команда LMF сформує та запропонує медіа перелік експертів у різних галузях.

Як зазначили у Львівському медіафорумі, у 2023 році вони організували, надали або оплатили 173 експертні консультації чи мінінавчання для 40 медійних команд.

Найчастіше редакції зверталися з проханням організувати консультації з: 

  • користування інструментами аналітики й дослідження аудиторії;
  • фандрейзингу для медіа;
  • написання ґрантових заявок і співпраці з донорами;
  • запуску й розбудови спільноти читачів;
  • монетизації онлайн-контенту;
  • роботи в соціальних мережах;
  • оптимізації сайту для пошукових сервісів;
  • створення відеоконтенту тощо. 

Нагадаємо, в листопаді українські медіа отримали доступ до механізму для оскарження незаслужених, на їхню думку, обмежень на соціальних платформах компанії Meta на спеціальній платформі Tech and Journalism Crisis and Emergency Mechanism. З українського боку роботу T&JM координує громадська організація «Львівський медіафорум».

Раніше Львівський медіафорум створив платформу Reporting Ukraine Guide для іноземних журналістів, які їдуть в Україну або пишуть про українські події. На сайті можна знайти перевірені джерела, якісні українські медіа і бази експертів, пояснення правил і обмежень воєнного часу, а ще книжки й курси лекцій про Україну.

Фото: LMF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
492
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду