Ворог на ТОТ Луганщини збільшить кількість антен «Русского мира»

Ворог на ТОТ Луганщини збільшить кількість антен «Русского мира»

7 Травня 2024
879
7 Травня 2024
22:29

Ворог на ТОТ Луганщини збільшить кількість антен «Русского мира»

879
Засобами протидії російській пропаганді та доступу населення тимчасово захоплених територій до незалежних джерел інформації є українські газети та листівки, інструкції з виготовлення та поширення яких надають у Центрі національного спротиву.
Ворог на ТОТ Луганщини збільшить кількість антен «Русского мира»
Ворог на ТОТ Луганщини збільшить кількість антен «Русского мира»

Найближчим часом на тимчасово окупованій території Луганщини ворог знову почне встановлювати антени супутникового телебачення  «Русский мир», повідомляє Центр національного спротиву.

«Під заголовком "якісні фільми та передачі" кремлівська пропаганда буде промивати мізки місцевому населенню», — наголошується в повідомленні.

Зазначається, що за допомогою ручних ЗМІ Кремль продовжує створювати паралельну реальність, «а на окупованих територіях такі джерела інформації просто необхідні для просування "руского миру"Усе для того, аби штампувати “позитивні” новини типу "як жителі окупованого Маріуполя радіють новим квартирам”. Про те, що старі були зруйновані російськими окупантами, звісно, ні слова».

У ЦНС підкреслюють, що заборона слухати українські радіостанції, пропаганда через телебачення, а також цензурована преса підживлюють потребу отримувати об’єктивні новини на тимчасово окупованих територіях. «Тож функція листівок і підпільних газет  надзвичайно важлива. Противник боїться нелегальної літератури чи не більше, ніж вогнепальної зброї, адже друкована продукція є важливим інструментом для поширення інформації та формування суспільної думки. Отже, метою поширення української друкованої продукції є протидія російській пропаганді та доступ населення до незалежних джерел інформації», — інформують співробітники Центру національного спротиву, які надають інструкції з виготовлення та поширення українських газет і листівок.

Нагадаємо, за даними української розвідки, російські окупанти встановили понад 18 тисяч пристроїв для супутникового телебачення «Русский мир» на ТОТ.

За інформацією заступника начальника ГУР Міноборони України Вадима Скібіцького,  в чотирьох частково окупованих областях України — Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській — за час окупації було встановлено близько 2 тисяч мобільних вишок з метою поширення російського пропагандистського контенту.

З 2 січня цього року росіяни розпочали встановлювати на тимчасово окупованій території Херсонської області антени для трансляції російських телеканалів.

У листопаді 2023 року мер Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що окупанти анонсували та запустили 39 каналів супутникового телебачення «Русский мир» в окремих районах тимчасово захоплених частин Запорізької та Херсонської областей».

У жовтні 2023 року Центр нацспротиву повідомляв про те, що спеціальні комісії окупаційних адміністрацій у супроводі російської поліції проводять рейди на ТОТ і вилучають обладнання супутникового телебачення у мешканців тимчасово окупованих українських територій. Натомість окупанти безкоштовно видають ресивери, супутникові тарілки та конвертори для трансляції російських пропагандистських каналів.

У вересні 2023-го жителі тимчасово окупованої частини Донецької області почали дізнаватися про новини від однієї з найбільших телерадіокомпаній Росії — Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК).

Фото: колаж із сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
879
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду